image

30 Haziran'da sona eren sıfır otomobil alımında ÖTV indirimi uygulaması ve döviz kurundaki artış nedeniyle motorlu araç satıcılarının zor günler geçirdiğini belirten sektör temsilcileri, ÖTV indirimi uygulamasının sona ermesiyle sektörün daha rahat nefes almasını beklediklerini söylediler.

Sıfır otomobil satışlarını artırmak için uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi, ikinci el motorlu araç satıcılarını ve oto piyasasını durma noktasına getirdiğini belirten oto galerici esnafı ÖTV indirimi uygulamasının sona ermesiyle sektörde bir hareketliliğin kısmen de olsa başladığını söylediler.

ÖTV indiriminin sona ermesiyle birlikte ikinci el araç pazarının olumlu tepki verdiğini ifade eden esnaf, sıfır araçların bundan sonraki süreçte fiyatlarının artacağından dolayı bir hareketlilik beklediklerini ve zor günler geçiren ikici el otomotiv sektöründe hareketli bir dönem yaşayacaklarını belirti.

Oto alım satımcılar, “Sıfır araçların fiyatı yüksek olursa ikinci el canlanır. ÖTV indirimi kalktığında ikinci el canlanacak. Çünkü sıfır araçla, ikinci el araç arasında fiyat ne kadar açılırsa ikinci el o kadar talep görecek ama biz tabi ki bunu sadece kendimiz için düşünmüyoruz. Tüketiciye nasıl faydalıysa onun doğrultusunda biz de bu işe direniyoruz.” Dediler. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *