image

"HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLEYİN"

Hür Dava Partisi Batman İl Başkanlığı,  önceki gün Batman'da İl Milli Eğitimin imam hatip öğrencilerine “Newroz” adı altında kızlı erkekli halay çektirilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Anadolu Lisesi ile Batman Selahhattin Eyyübi Anadolu Lisesi öğrencilerine newroz kutlaması adı altında kızlı erkekli halay çektirilmesinin tam bir rezalet olduğu ve Müslüman halktan özür dilenmesi gerektiği ifade edildi.

BU OLAY UTANÇ VERİCİ

İslamın ve İslami ilimlerin okutulduğu imam hatiplerde imam hatip öğrencilerine “Newroz” adı altında kızlı erkekli halay çektirilmesinin kabul edilecek bir davranış olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu olay ve İl Milli Eğitimin yöneticilerinin tavrı utanç vericidir. ‘Dindar bir nesil istiyorum’ diyen bir Hükümetin döneminde eğitim kurumlarının ihya yerleri olması gerekirken ifsad mekanlarına dönüştürülmesi kabul edilemez. Bu faaliyetler kimlere hizmet etmektedir?” şeklinde tepki gösterildi.

 ETKİNLİĞE ÖN AYAK OLANLAR ÖZÜR DİLESİN

Açıklamanın sonunda, “Bu etkinliğe ön ayak olan Vali yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili ve diğer yetkilileri, Müslüman halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz” denildi. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *