image

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Merkez Kampüs’te Batman basını ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanının 2019 yılını Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan ettiğini belirten Rektör Durmuş, “Bizde buna bir nebze katkımız olsun diye Prof. Dr. Fuat Sezgi’ni anma paneli düzenliyoruz. Fuat Sezgin hocamız bölgemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarındandır. 2 Mayıs 2019’da güzel bir panel düzenleyeceğiz. Tüm Batmanlı hemşerilerimizi panele davet ediyorum.  Değerli basın mensupları arkadaşların panelimizin duyurulması konusunda desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Rektör Durmuş, Batman Üniversitesi’nin kalite olarak yükseldiğini yakın zamanda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından denetimden geçtiğini belirtti.

Batman Üniversitesi’nin bölgenin en iyi üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Rektör Durmuş, “Batman Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi’nin kurulması için Yükseköğretim Kurumu’na başvuruda bulunduk.  Biz elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, ancak fakülte kurulması tamam siyasi bir karardır. Fakültelerin kurulmasını istiyorsak Batman şehrinin dinamikleri harekete geçmeli ve bunu her platformda dile getirerek lobi oluşturmalıdır. Batman halkı bunu yürekten istemeli ve bunu siyasi iradeye ifade etmelidir.” dedi.

Batman Üniversitesi’nin orman alanlarının her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Rektör Durmuş, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi’nin startını verdikleri bereket ormanlarında hedefimiz 1 Milyon fidan dikmektir. Şuana kadar üniversitemiz orman alanında 300 bin fidanın diktik. Değerli basın mensupları sizleri de üniversitemizde fidan dikmeye bekliyoruz. Sizlerde bu kampanyaya dahil olun, insanlarımızı, Batmanlıları teşvik edin. Bu memleket inşallah diktiğiniz fidanlarla yeşerecek büyüyecek. Sizden sonrakiler buraya fidan dikenleri duayla anacaktır. Biliyorsunuz ormanlar bir şehrin nefesi, akciğerleridir. TPAO’unda bir orman alanı var bizde ikinci bir orman alanını Batı Raman Kampüsümüzde oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Dikilen her fidanın bakımının Üniversite tarafından yapıldığını ifade eden Rektör Durmuş, “Dikilen her fidanını bakımı Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında üniversitemizde görevlendirilen işçiler, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Üniversitemizde görevlendirdiği hükümlüler ve üniversitemiz personeli tarafından yapılmaktadır. Bu konuda bizlere destek veren Sayın Valimiz Hulusi Şahin’e, Orman Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.

2019 yılını cumhurbaşkanının İslam ve bilim alanına önem arz ettiği için Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan ettiğinin belirten USED Genel Başkanı Osman Bağaç ise, “Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız Bitlisli olması münasebetiyle ayrıca bizim için çok önemlidir. Biz bu yüzden değerli basın mensupları arkadaşlardan 2 Mayıs 2019 Perşembe günü 14:30’da düzenlenecek panele basın mensubu arkadaşlarımız vasıtası ile tüm halkımızı davet etmek istiyoruz. Uluslararası sağlık eşitliği derneği olarak Batman’da 12 Aralık 2018’de kurulduk. Kuruluş amacımız Batmanın her alanda gelişmesi konusuna katkı sağlamaktır. Özelikle mültecilerin sağlık konularına yönelik çalışmalar yapacağız.” dedi.

 

Basın toplantısına Rektörümüz Durmuş’un yanı sıra USED Genel Başkanı Osman Bağaç ve Batman Basını katıldı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *