image

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan engellilerden Heybetullah Yarba, “ Peygamber Efendimiz için düzenlenen etkinliğe geldim ve hiç kimse demesin 'Ben engelliyim.' çünkü bana göre, engelli Peygamber Efendimizin hayatından uzak kalan kimsedir. Ama onu hayatını kendi hayatında tatbik eden kimse kesinlikle engelli değildir. Onun sevgisi, aşkı bambaşkadır, hiçbir engel tanımaz. Onun sevgisini kazanmayan bir insan zaten engellidir.” dedi.

“BEDENEN ENGELLİ OLABİLİRİZ AMA KALBİMİZ ENGELLİ DEĞİL”

Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğinin yapılacağını duyduğunda yerinde duramadığını ve Diyarbakır’dan ailesini alarak etkinliğe katıldığını söyleyen Cuma Poyraz, “Keşke herkes burada olsa ve bu manevi havayı soluyup buradan kendine bir ders çıkarabilseydi.” dedi.

Poyraz, "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğine ben ve ailem Diyarbakır’dan katılıyoruz. Engelli halim ile bu etkinliğe katılmamın sebebi, hem Allah’tan bir mükâfat elde etmek hem de Peygamber Efendimizin aşkı, beni buralara getirdi. Bu vesileyle Müslüman kardeşlerimi, ehli imanı gördüm ve biraz da olsun sıkıntılarımdan kurtulmuş oldum. Allah, 'De ki; Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Bağışlaması çok, iyiliği bol olan Allah’tır.' şeklinde buyuruyor. Bu nedenle biz bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil.” ifadelerini kullandı.

Allah ve Resulünün aşkından dolayı bu etkinliğe katıldığını belirten engelli vatandaşlardan Beşir Demir, “Ben halime şükrediyorum, ne yapıyorsam Allah için yapıyorum ve sonuna kadar da Allah’ın yolunda gitmekte kararlıyım, sonuçta bizler Müslümanız.” ifadelerini kullandı.

İnsanın kendi Peygamberi için düzenlenen etkinliklere katılmasının çok güzel olduğunu belirten Osman Güneş, çok mutlu ve sevinçli olduğunu söyledi.

“BİZLER PEYGAMBERİ TAKİP ETMELERİNİ VE MUTLU OLMALARI İSTİYORUZ”

"Allah'ın, Peygamber Efendimizi bütün insanlık için yeryüzüne yolladığını ve eğer bugün onun için bir etkinlik düzenlendiğinde veya anıldığında burada bulunmaz isek bu bizim için büyük bir ayıptır.” diyen Mehmet Biçen, tek kurtuluşun Peygamberin yolundan gitmek olduğunu söyledi. ŞEVKİ ASLAN      

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *