image

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği kapsamında Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörlüğü tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinde mewlid etkinliği düzenlendi.

Etkinlik öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe ve Türkçe dillerinde "Kalbimizin Gülü Gönlümüzün Sultanı Ya Muhammed Mustafa", "Âlemlere Rahmetsin Ey Allah'ın Resulü" pankartı asıldı.

Muhammed-i âşıklar, Mevlid Alanı'nın etrafında kurulan kontrol noktalarından geçerek etkinliğin yapıldığı alana girdi. Peygamber Sevdalıları tertip komitesinden onlarca kişiden oluşan bir ekip program için görevlendirdi.

"Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen etkinlik, Bırca Belek İç Kale'de saat 16.30'da gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından yaşlı, genç, kadın ve çocuklardan oluşan Peygamber sevdalısı Cizreliler, ellerindeki Kelime-i Tevhid bayraklarıyla okunan ilahilere büyük bir coşkuyla eşlik ettiler.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte mevlithanlar sahnedeki yerini aldılar. Burada okunan Mevlid-i Şerif esnasında kimi zaman duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

İlahilerin ardından kürsüye gelen İTTİHAD'UL ULEMA üyesi, Batmanlı âlim Molla Beşir Şimşek, Kürdçe bir konuşma yaptı.

Her insanın Peygamberimizin ahlakına ihtiyacının olduğunu aktaran Şimşek, "Bu tür etkinliklerle biz halkımıza bu hakikatlere dikkat çekmek istiyoruz. Umuyoruz ki bu etkinliklerimiz insanlarımızın dünya ve ahret saadetinin kılavuzu olan Peygamberimizi tanımaya, O'nu yaşamaya ve O'nun rehberliğinde Allah'ın huzuruna çıkmaya vesile olur. İnanıyoruz ki, O'nu yaşamadan O'nun rehberliğinde yürümeden ne dünya ne de ahret saadeti mümkün değildir. Bütün bu sebeplerden dolayı bu platformlardan halkımıza sesleniyoruz; değerli anneler, kıymetli babalar ne olur çoluk çocuklarımıza, gençlerimize Peygamber efendimizin güzel ahlakını öğretelim. Onu sevelim, sevdirelim. Onu yaşayalım, yaşatalım ki hem kendimizi hem de çoluk çocuklarımızı cehennem ateşinden koruyalım. Aksi takdirde çoluk çocuklarımıza bütün dünyevi nimetleri versek bile eğer onlara bu hakikatleri veremezsek ne dünyada ne de ahrette onlara huzurlu bir hayatı temin etmemiz mümkün değildir." diye konuştu.

AHMET KÖLGE

 




0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *