image

Mirac Kandili Batman'da birçok yerde dua ve ibadetle ihya edildi. Batman merkez Şevket Başak Camii'nde idrak edilen program İl Müftüsü Turgut Erhan, müftülük çalışanları ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program; Türkçe, Kürtçe, Arapça Mevlid-i Şerif'in okunması ile devam etti.

Ardından 3 dilde ilahi ve kasidelerin seslendirildiği programda gecenin önemine binaen cemaate hitap eden İl Müftüsü Turgut Erhan, Resul-i Ekrem’in bir gece Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya yaptığı yolculuğa İsrâ, oradan göklere yükselmesine Mirac denildiğini belirtti.

Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Selleme Hira Mağarasında Yüce Rabbimiz tarafından Kur'an-ı Kerimin ilk ayetleri nazil olduğunu dile getiren Erhan, "Allah (celle celaluhu) Efendimizi kainata son peygamber olarak gönderiyor. Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Allah'ın (celle celaluhu) kendisini son peygamber olarak gönderdiğini kendisine Melek Cebrail'in vahi getirdiğini söylemesi üzerine kendisine ilk eşi Hazreti Hatice validemiz iman ediyor." dedi.

"Allah Peygamberimizi bir gece Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya oradan da gökler ötesine götürdü"

Peygamber Efendimizin Risalet mücadelesine anlattıktan sonra Erhan, "Yüce Rabbimiz Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellemi bir gece Mekke'den Mescid-i Harâm'dan Kudüs'e Mescid-i Aksâ'ya ve oradan da gökler ötesine götürüyor. Yani Allah (celle celaluhu) kulunu mükâfatlandırıyor. Allah (celle celaluhu), Allah (celle celaluhu) için çalışan çabalayan gayret eden son peygamberini masun halinden çıkarıp müjdeler göstermek üzere onu gökler ötesine çıkarıyor. Orada Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellema günde 5 defa kulluğumuzu tazelediğimiz ve yenilediğimiz 5 vakit namaz emrediliyor." ifadelerini kullandı.

"MESCİD-İ AKSÂ Kİ BUGÜN SİYONİST İSRAİLİN İŞGALİ ALTINDADIR"

Yüce Rabbimiz Mescid-i Aksâ'yı Kur'an-ı Kerimde andığını hatırlatan Erhan, "O Mescid-i Aksâ ki bugün o barında bulundurmuş olduğu o mübarek topraklar bugün siyonist israilin işgali altındadır. O kutsal topraklar o Mescid-i Aksâ peygamberlerin yurtlarıdır. Mescid-i Aksâ'da peygamberlere vahi inmiştir. En önemlisi de Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellemin İsrâ ve Mirac mucizesinin gerçekleşmiş olduğu yer Mescid-i Aksâ'nın bulunduğu o topraklardır. O topraklar ki 16 ay ilk Müslümanlar ilk müminler Mescid-i Aksâ'ya dönerek namaz kılmışlardır. Müslümanların ilk kıblegahıdır." şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH MESCİD-İ AKSÂ'YI SİYONİST İŞGALCİLERİN ÇİZMELERİ ALTINDAN KURTARACAK BİR FEDAİ ÇIKAR"

Konuşmasının devamında Erhan, "Allah'a (celle celaluhu) ibadet için yeryüzünde yapılan Kâbe'den sonra yapılan ikinci mescid Mescid-i Aksâ'dır. Yakup Aleyhi Selam o Mescid-i Aksâ'nın temelini atmış Süleyman Aleyhi Selam onu yükseltmiş ve tamamlamıştır. Hazreti Musa ve Hazreti İsa gibi peygamberlerin yol uğrağı Mescid-i Aksâ'dır. 13 asır Müslümanların elinde kalmıştır. Binbir entrikayla elimizden maalesef çıkmış elimizden çıktığından beride o Mescid-i Aksâ'nın bulunmuş olduğu topraklar gözyaşı kanrevan içinde kalmıştır. Bugüm Mescid-i Aksâ yeniden bir Selahadin-i Eyyubi'yi beklemektedir. Müslümanların içerisinden çıkacak tekrar orayı özgürlüğüne kavuşturacak yeni bir Selahaddin beklenmektedir. Bu gün ne yazık ki o topraklar işgal altında bir baba yiğit beklemektedir. İnşallah Mescid-i Aksâ'yı siyonist işgalcilerin çizmeleri altından kurtaracak oradaki Müslümanlara nefes aldırabilecek bir fedai çıkar." diye konuştu.  

Yaptığı konuşmasın ardından Erhan, yaptığı duayla program son buldu. Programın sonunda vatandaşlara ikramlar dağıtıldı.  İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *