image

Vali Hulusi Şahin, çeşitli toplantılara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Sason ilçesini ziyaret etti.  Ziyareti sırasında Valiye, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar eşlik etti. 


 Ziyaret esnasında Sason ilçesi mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Yunus Emre İlkokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıda muhtarlara hitap eden Vali, 31 Mart 2019 Pazar Günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde muhtarların bulundukları yerleşim yerinin asayiş ve huzurun sağlanmasından birinci derece sorumlu olduklarını belirterek, "Devletin muhtarı köydeki en önemli mülki amirdir. Seçim sürecinde tek bir kardeşimizin dahi burnun kanamasına asla tahammül edemeyiz. Sizden isteğim bu süreci suhuletle yönetmenizdir. Sason vatanperver, vatanına ve milletine bağlı insanların olduğu bir ilçemiz. Bu potansiyelinizle dışarıya daha güzel mesajlar vermenizi bekliyoruz" dedi. 

Sason ilçesine imkanlar doğrultusunda her türlü hizmeti sunulduğunu belirten Vali, Sason ilçesine alt yapı ve üst yapı hizmetleri konusunda gerekli destekleri verdiklerini vurgulayarak, tarımın desteklenmesi ve ilçede marka ürünlerin geliştirilmesi konusunda arayış içerisinde olduklarını ifade etti. 
Vali, "Desteklerimiz devam edecek. Yeter ki, geleceğe umutla bakalım. Muhtarlarımızdan beklentimiz budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizinle çok özel muhabbeti var ve size çok önem veriyor.  Çünkü köyün yöneticileri sizlersiniz, mahallede de vatandaşın sıkıntısını yukarıya taşıyacak olan mahalle muhtarlarıdır. Devletin vatandaşında tek beklentisi var; helalinden kazancını temin etsin ve geleceğe umutla baksın" dedi. 
VALİ, İLÇE KAYMAKAMLIĞINI ZİYARET ETTİ
Toplantının ardından İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Vali, Kaymakam Abdullah ÖZADALI ile bir araya gelerek, ilçede yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. 
MESLEK YÜKSEKOKULUNU ZİYARET ETTİ
Batman Üniversitesi Sason Meslek Yüksekokulunu ziyaret eden Vali, meslek yüksekokulu yöneticilerinden eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı. 
İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI VE KOMANDO TABURUNU ZİYARET ETTİ
Vali Hulusi Şahin, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ziyaret ederek, vatani görevini yapan askerlerle bir araya geldi. İlçenin kapalı spor salonunda emekli Güvenlik Korucularıyla bir araya gelen Vali, Güvenlik Korucuların sorun ve taleplerini dinledi. 

Toplantıda bir konuşma yapan Vali, Sason halkı vatanına ve bayrağına bağlı, birlik ve beraberliğimize sahip çıkan kahraman insanlar olduğunu belirterek,  "İlçeye her geldiğimde evlerinizde ve iş yerlerinizde ay yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandırıyorsunuz. Bu dağlarda devletini, milletini ve vatanını seven kahraman insanlar var.  Bu duyguyla Sason'a geliyorum. Her geldiğimde milletime olan inancım ve saygım tazeleniyor. Bunun sebebi sizlersiniz. Sizler memleketimizin kahraman evlatlarısınız" dedi. 
Zor bir coğrafyada yaşadığımızı ve dünyanın en zengin topraklarına sahip olduğumuzu belirten Valimiz,  "'Napolyon diyor ki, dünya tek bir devlet olsaydı, o devletin de başkenti olsaydı orası da İstanbul olurdu.' Biz Anadolu'nun, İstanbul'un yani dünyanın merkezinin bekçileriyiz. Sadece bu toprakları korumuyoruz. Tüm mazlumların da koruyucusuyuz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayakta tutarak, coğrafyadaki bütün mazlumların sığınacağı bir kale inşa etmiş durumdayız. Biz bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bu topraklarda güçlü olursak varlığımızı devam edebiliriz. Yoksa bizi yok edecek bir sürü düşmanımız var" diye konuştu. 
AHMET KÖLGE

 



 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *