image

İkiköprü Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından Durucak Köyü İlk/Ortaokulunda yangın tatbikatı yapıldı. İkiköprü Belediyesi itfaiye ekipleri, ilkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan yangın tatbikatında, öğrencilere okulun bahçesinde olası bir tüp, katı ve sıvı yangınlarına karşı söndürme teknikleri gösterildi.

İtfaiye görevlileri tarafından, yangın tatbikatı öncesi öğrencilere yangında neler yapılması noktasında bilgiler verilerek, yangın çeşitleri ve yangına müdahale yöntemleri anlatıldı. Daha sonra da uygulamalı olarak yangın söndürme tatbikatına geçildi.


Yapılan bilgilendirmeden sonra, okul görevlileri tarafından yangın alarmı verildi. Öğrenciler yangın alarmından sonra hızlı bir şekilde binayı terk etti.

“HER AN HAZIRLIKLI VE BİLGİLİ OLMALIYIZ”

Konu ile ilgili konuşan itfaiye yetkilileri, “Çocuklarımızın ufak yaşlardan itibaren eğitimini sürekli kontrol etmeliyiz. Sadece Fen-i eğitimlerini değil, her türlü can güvenliği hakkında da eğitimler vermeliyiz. Yapmış olduğumuz tatbikatta öğrencilere olası bir yangına karşı söndürme ve acil durumlarda binaları nasıl terk edecekleri hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Bu tür eğitimleri de oldukça önemli ve gereklidir.” İfadelerini kulandılar. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *