image

İŞKUR Müdürü Besim Eviz’den sonra PTT Müdürü Maruf ÖZÜLKÜ de dört kitaba imza attı. ÖZÜLKÜ’nün birbirinden ilginç konuları işleyen dört kitabı Sebe Yayınları arasında çıktı. Kitapların ismi; Medrese, Hayat Sineması, Müsbet İhtilaf ve Gülhane.

Kitapları ile ilgili bilgi veren ÖZÜLKÜ, yılların birikimi olan düşüncelerini iki kapak arasına almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Medrese kitabında bölgemizin bir gerçekliği olan ve asırlar boyunca hayata yön veren eğitim kurumu olan “Medrese” yi işlediklerini belirten Yazar ÖZÜLKÜ, “Medreseler, adamakıllı ele alınır ve katma değeri mevcut eğitim sistemimize kazandırılırsa bölgemizin ve ülkemizin geleceği daha çok aydınlık olur” dedi. ÖZÜLKÜ, eserinde konuyla ilgili tespit ve çözüm önerilerine yer verdiklerini belirtti.

Hayat Sineması kitabında, sinema tekniği ile hayata bakışa yer verdiklerini kaydeden Maruf ÖZÜLKÜ, hayat, ölüm, üzüntü, sevinç, güz ve kış gibi motiflerle yaklaşımlarda bulunduklarını söyledi.

Müsbet İhtilaf adlı eserde, toplumdaki fikir aykırılıklarının tolere edilmesi hususunu ve krizlerin çözümüne dair tesbit ve tekliflerde bulunduklarını vurgulayan ÖZÜLKÜ, doğrunun tek olmadığı, Mutlak Hakikat dışında her konunun farklı değerlendirmeye tabi tutulabileceğini ifade etti.

Gülhane isimli kitapta ise şiir çalışmalarına yer verdiğini belirten ÖZÜLKÜ, Takdim yazısında şu cümleye yer verdiklerini kaydetti: “Herkesin aleme, hayata, seyelan eden ömre bakıp mısra nazm etme teşebbüsü vardır. Kimi bunu kaydeder ve neşreder. Kimi de kendine saklar; başkasının duymasından hicap eder. Biz de bazıları gibi bunu neşretme cüretini gösterdik.” ŞEVKİ ASLAN            

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *