image

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de günlük kitap okuma süresi 7 dakika olarak belirtildi. Gelişen teknolojiyle birlikte başta televizyon olmak üzere görsel medya ve sosyal medyada harcanan süreler ise saatler ile ifade edilmekte.

Kitap okuma oranlarının çok düştüğü bir zaman diliminde kitap okuma salonlarını mesken edinen gençler, kitap okumanın önemine değinerek hakikatin kulaktan dolma bilgilerle değil, okumayla elde edilebileceğini ifade ettiler.

Kitap okumanın insan hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu belirten okul öncesi öğretmenliği bölümünü okuyan Sevil Sevin "İnsanın kendisini geliştirmesi ve hayatın zorluklarını aşması için mutlaka kitap okuması gerekiyor. Bunu ister üniversiteyle isterse kişisel bir çalışma ile olsun yapması gerekiyor." dedi.

"OKUMAK SADECE MESLEK EDİNMEK İÇİN OLMAMALIDIR"

"Okumak dendiği zaman akla sadece meslek sahibi olmak için yapılan okuma gelmemelidir." diyen Sevin, "Gerek dini olarak gerekse mesleki ve kişisel olarak çok önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle dini anlamda gelişmeyi kulaktan dolma bilgilerle değil araştırarak din üzerine yazılmış sağlam eserleri okumayla elde etmeliyiz. Kur'an-ı Kerim'den de araştırma yaparak dini bilgilerimizin doğruluk derecesini elde edebiliriz. Yaşama ayak uydurabilmek için yapılması gereken davranışlara sahip olmak için okumak gerekiyor. Çünkü bazen kendi açımızdan doğru bulduğumuz şeyler doğru olmayabilir. Okuduğumuz kitaplardan birçok deney yapılarak doğru şeyler elde edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"HER İNSAN KİTAP OKUMALI"

Kitap okumanın her birey için önemli bir etkinlik olduğunu dile getiren Furkan Erol ise şunları söyledi: "Kitap okumak her insanın yapması gereken bir davranıştır. Her öğrencinin, her bireyin ve her ailenin okuması lazımdır. Kitap okumak kişinin ders çalışması konusunda, kendini tanıması konusu gibi her alanda yardımcı oluyor. Kitap okumak inanç noktasında sağlam bilgi sahibi olmamızı sağlar. Kitap okuyunca yaradılışın amacını, inancını, neden hayata geldiğimizi veya ne yapmamız gerektiğini, insanın özelliklerini tanımamız açısından hayatımızda önemli yer tutmaktadır. İnsanlar kulaktan dolma bilgilerle değil de okuyup araştırma ile kendileri işin hakikatini öğrenmelidir." şeklinde konuştu. İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *