image

Okullardaki Kur'an-ı Kerim ve siyer gibi seçmeli ders uygulamasının öğrenciler tarafından yanlış algılandığına dikkat çeken Ergün, öğrencilerin bu dersleri sadece ders geçmek için seçtiklerini ve bu derslerde not uygulamasının da kaldırılması gerektiğini belirti.

Kendi manevi ve ahlaki değerlerimiz olan ve aynı zamanda uhrevi olarak ebedi bir hayat yaşayacağımız Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber'in hayatını çok iyi bilmemiz gerektiğine vurgu yapan Ergün, bu konuda öğretmen, öğrenci ve velilere bazı önerilerde bulundu.

"PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINI ÇOK İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR"

Karanlık odaklara karşı anne ve babaların dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Ergün, "Kur'an-ı Kerim'de Allah-u Teâla'nın beyan ettiği gibi;  'Onlar nesli ve ekini ifsat ederler, bozarlar.' Deccalizmin günümüzdeki hedefi budur. Bunların karşısında toplum, birey, anne veya baba olarak çocuklarımızı, bu tür ifsat hareketlerinden korumak için gayret içinde olmamız lazım. Kendi manevi ve ahlaki değerlerimiz olan ve aynı zamanda uhrevi ve ebedi bir hayat yaşayacağımız, inancımız gereği Kur'an-ı Kerim ve onun pratiği olan Hazreti Peygamber Efendimizin hayatını çok iyi bilmemiz gerekiyor. Sadece bilmek değil; onu anlamak, anlamlandırmak ve hayatımıza tatbik etmemiz lazım. Bunun için de elbette öğrencilerin tatile girdiği 2-3 aylık dönemlerde gittikleri camilerde aldıkları dersler yetersiz kalıyor. Kur'an'ı sadece yüzünden okumak değil;  anlamak, anlamlandırmak ve hayatımıza geçirerek pratize etmek gerekir." dedi.

"SEÇMELİ DERSLERDE NOT UYGULAMASI OLMAMALIDIR"

Yaptığı gözlemlere göre seçmeli derslerde not uygulamasının yanlışlığına değinen Ergün, "Okullarda Kur'an ve siyer gibi dersler seçmeli ders olarak seçilebilir, seçilmesi de önemlidir. Öğrenciler bu seçimi yaptıktan sonra önemli olan manevi değerlerimizi, uhrevi bir amacı olan yüce kitabımızın ve peygamberin hayatını, sırf geçer not almak ve sınıfı geçmek için değil, çalışılması gereken bir ders olarak algılamaktır. Aksi halde öğrencinin, hayatı anlamak, anlamlandırmak ve hayatına geçirmek gibi bir derdi, bir düşüncesi söz konusu olmaz. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığına seçmeli ders olarak bu dersleri koyduğu için çok teşekkür ediyoruz ama bunların notunun olmaması gerekir." ifadelerini kullandı. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *