image

 Hindistan’da  her yıl yapılan “12. North Bengal Photography Clup  Uluslararası Fotoğraf Yarışması  2019” tüm dünyadaki en seçkin fotoğrafçılar arasında Hindistanda yapıldı. Yarışmaya dünyanın her ülkesinden 1000’den fazla fotoğrafçı katıldı. Dünyaca ünlü 6 seçkin jüri üyesi üç gün boyunca yorulmadan 15.580 fotoğrafı değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda Orhan KARTAL’ın  Batmanın çeşitli karelerinden oluşan 5 fotoğrafı sergileme ödülü aldı.

 NBPC, Fotoğrafçıların anlarını, karelerini dondurmayı ve estetik bir takdirle lenslerle hayatı görselleştirmeyi zevk eden fotoğraf tutkunları birliğinin heyecan verici bir yolculuğunun bir efsanesidir.  NBPC, dünyanın her ülkesi ve şehrindeki fotoğrafın özünü tanıtmak ve yörelerinin daha zayıf kesimlerinin daha iyi hale getirilmesi için çeşitli sosyal faaliyetlerde ve onaylarda bulunma hedefini sürdürüyor.            

Kartal Hindistan’da yapılan ve dünyanın dört bir tarafından katılımı sağlanan fotoğraf yarışmasından 5 ödülle ayrıldı. Yarışmanın amacı dünyanın her bir köşesinin tanıtımı ve fotoğraf teknikleri kullanılarak fotoğraf sanatına özentiyi ve katılımı sağlamak için yapılan yarışmada Kartal,”Bu tür yarışmalar hem şehrinizin tanıtımına katkıda bulunmak hem de fotoğraf sanatı adına daha ileri seviyelere gelebilmektir. Bu tür etkinliklerde başarılı olmak ülkem ve Batman adına gururluyum. Ayrıca işin daha sevindirici tarafı 5 fotoğrafımın da sergileme ödülü almış olması ve beni fotoğraf yolculuğunda daha da teşvik etmesidir” dedi. MEHMET EMİN URAZ

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *