image

Sürücülerin çoğu ekonomik sıkıntılardan, bakım ve parça masraflarının yüksekliğinden ötürü kötü hava koşullarına rağmen araçlarına bakım yapmadan yola çıkıyorlar. Bu konuda sürücüleri uyaran Batman Yeni Sanayi esnafı, araçlara bakım yapılmadan yola çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Yeni Sanayi esnafından İsmail Erez, sürücülerin bu konuda ağır davrandığını söyleyerek, “Araçlar için alt takımlar çok önemlidir, balatalar, lastiklere çok önem verilmeli, bakımları yapılmalı. Çünkü ileride motora zarar verebilir, balatalar değiştirilmediğinde fren sistemine zarar verebilir. Onlara dikkat edilmesi gerekiyor. Kışlık lastiklerin değiştirilmesi lazım, Şoförler araçlarının bakımlarını geciktirmemeli ve yapmalıdırlar. Bir cıvata gevşediğinde kazaya neden olabiliyor. Bu konuda sürücülerimiz pek bilinçli değil, kış bakımları pek önemsemiyorlar. Dövizden sonra fiyatlarda büyük bir artış oldu. Bu yüzden insanlar bakımlarını yapmaktan kaçınıyorlar. Yani sürücülerimizin bakımlarını geciktirmeden yapmaları daha iyi olur, hem kazalardan kaçınırlar hem de canları tehlikeye girmez.” Dedi.

Diğer bir esnaf Muharrem Gülben ise, “Sürücüler bu kış ayında dikkatli olsunlar. Özellikle bakımlarını yapsınlar, araçların lastikleri olsun, balataları olsun hepsini kontrol etsinler. Buzlanmalara karşı dikkatli olsunlar, araçlarını dikkatli kullansınlar. Vatandaşlar araçlar bozulmayana kadar gelmiyorlar buda hem daha fazla masraf çıkarıyor hem de kazalara yol açıyor.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *