image

Düşünce ve inanç özgürlüğü platformu, Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyaret etti. Ziyarette Belediye başkan vekili; toplumda oluşan taziye yemekleri hassasiyetini kendisinin de desteklediğini, taziye yemeklerinin taziye sahiplerine çok büyük külfet yüklediğini, her ne kadar belediye olarak ellerinden geleni sunmaya çalışsalar da, bazı ailelerin, masrafları karşılamak için banka kredisi çekmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Aksoy, tüm taziye evlerinin işlevlerini layıkıyla yerine getirmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, taziye evlerinden para talep edilmemesi için çalışma başlattıklarını, vatandaşın kendilerinden para talep eden taziye evlerini mutlaka kendilerine bildirilmesi gerektiğini vurguladı.
Platform üyelerinin, taziye evlerinde belediye tarafından hizmet elemanı görevlendirmesine de sıcak bakan Aksoy, konuyu vali bey ile de görüşeceklerini ve bu konuda şartları zorlayacaklarını belirtti.  
Düşünce ve inanç özgürlüğü platformu bileşenleri, taziye sahiplerinin mağdur edilmeden, taziye yemeklerinin kaldırılması ve taziye evlerine bir standarda getirilmesi için Aksoy’dan destek sözü aldılar. MEHMET EMİN URAZ
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *