image

Uzun bir süredir konuşulan ALO TEVŞO pazarının yenilenmesi ile ilgili, belediyenin yapmış olduğu açıklamaya sevinen esnaf, çalışmaların başlama tarihinin işlerin yoğun olduğu aylara denk geldiğini bu yüzden oldukça sıkıntı çekeceklerini belirttiler. Özelikle eski ilçe otogarına taşınmalarının işlerini kötü etkileyeceğini belirten esnaf, ALO TEVŞO pazarına yakın bir yerde olursa daha az etkileneceklerini belirttiler. Ayrıca ALO TEVŞO esnafı dışında kimseye yer verilmemesi gerektiğini belirten esnaf, yetkililerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini aktardılar.
“ÇALIŞMALAR İVEDİLİK İLE YAPILMALI”
Konu ile ilgili konuşan Halit Oğuz, “ALO TEVŞO pazarı yıllardır halkın hizmetinde olan bir yer ve halkın rağbet ettiği bir Pazar. Yenilenmesi ile ilgili haberlere oldukça sevindik. Esnaf olarak bizim isteğimiz ivedilikle yapılması çünkü yılardır rezillik içinde hizmet veren esnafın “7 aylık sıkıntıya değdi” diyebilmesi gerekiyor. Hem esnafın hem de vatandaşın beğeneceği, kolay kolay eskimeyecek bir çalışma olması lazım. Ayrıca yetkililerin bu proje hakkında dikkatli olması ve üzerinde durmalarını istiyoruz. Şimdiden projede emeği geçenlerden Allah razı olsun demek istiyoruz.” Dedi.
“ÇALIŞMA SÜRESİNİ ELLERİNDEN GELDİĞİNCE KISA TUTMALILAR”
Çalışma süresinin kısaltılabileceği kadar kısaltılmasını isteyen Emrullah Gültekin, “Bildiğiniz üzere esnafın cebini sömüren bir kriz var. Bu çalışma süresince de esnaf elbet sıkıntı çekecektir. Bu yüzden çalışmaları ellerinden geldiğince kısaltmaları gerekiyor. Yenilenme haberi bizi sevindirdi, inşallah güzel bir yer olur. Çalışmaların baharda başlaması biraz sıkıntılı bir durum çünkü buradaki esnafın işi baharda başlıyor. Yani sezon baharda açılıyor bir de çalışmalar baharda olursa biraz sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Kış aylarında yapılmaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Yine de ALO TEVŞO yenilenmesi çok güzel bir proje.” Dedi. 
“HER KESİMİN ZEVKLE GELECEĞİ BİR GÖRÜNÜME SAHİP OLMALI”
ALO TEVŞO pazarına her kesimin girmediğini belirten Mehdi Yalçın ve Metin Başarır, “ALO TEVŞO pazarına her kesimden insan gelmiyor maalesef yani memur insanlardan çok kenar mahalle insanı geliyor. Bu proje ile öyle bir Pazar yapılmalı ki, her kesime hitap etmeli. Herkes rahatlıkla buradan alışveriş yapabilmeli. Şuan burası pek hijyenik değil bizde bu durumda mustaribiz, bu konuda vatandaşa hakta veriyoruz. Ayrıca esnaf yılardır burada sıkıntı çekiyordu, çalışma sırasında da çekecekler. Çünkü ilçe garajına taşınacağımız söyleniyor, orada işlerimiz yolunda gider mi bilmiyoruz. En azında bu para yakın bir yer ayarlanabilseydi daha iyi olurdu diye düşünüyoruz. Ayrıca yapılmışken ufak bir otoparkında olması iyi olacaktır diye düşünüyoruz. En azında bu bölgede bir otopark olmuş olur birde esnafın ve müşterilerin ulaşımı için daha rahat olur. ” İfadelerini aktardılar. Ahmet Kölge
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *