image

Atatürk Parkı yanı resim sergisi alanında açılan, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarını konu alan “Fotoğraf ve Karikatür” sergisine yoğun ilgi gösterildi. 27-29 Ocak, saat 10.00-17-00 arasında halka açık olan sergide konuşan 28 Şubat FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, “25 yıldır cezaevlerinde haksız yere tutuklu olduklarına inandığımız insanlar için yaptığımız etkinliklerden biridir. Bunların değişik vesileler ile durumlarını hem halkımızla hem de yöneticilerin dikkatini çekmek için farklı etkinlikler yapıyoruz.” ifadelerini kulandı.
“CEZAEVİNDE HASTALIKLARLA BOĞUŞAN KARDEŞLERİMİZ VAR”
Sergide konuşan Olam, “Bu kadar uzun süre cezaevinde bulunmaları birçok mağduriyetlere sebebiyet vermiştir. Bu insanların 27 yıla yakın bir süredir cezaevlerinde bulunmaları hem ailelerini hemze kendilerini oldukça mağdur etmektedir. Bu uzun süreç birçok kardeşimizin sağlığının bozulmasına neden olmuştur. Bazıları kronik hastalık taşımaktadırlar, birçok kardeşimiz cezaevlerinde ağır hastalıklara müptela olup hayatını kaybetmiştir.  Şuanda cezaevinde ağır hastalıklarla boğuşan başka kardeşlerimizde vardır. Tabi bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için farklı etkinlikler yapıyoruz.” İfadelerini kulandı.
“BU ETKİNLİKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Ceza evinde suçsuz yere yatan mahkumlar çıkana kadar etkinliklere devam edeceklerini belirten Olam, “Daha önce siyasi partileri, STK’ları ziyaret ettik. Basın açıklamaları, basın toplantıları düzenledik. Bugünde cezaevinde bulunan kardeşlerimiz ile alakalı hem kendi resimlerini asılı olduğu panolar yerleştirdik. Karikatürlerle yaşanan mağduriyetleri kamuoyuna göstermeye çalışıyoruz. İnşallah bunun gibi etkinlikler yaparak kardeşlerimizin özgürlüğe azda olsa bir katkıda bulunacağız. Cezaevlerindeki kardeşlerimiz çıkana kadar etkinliklerimize devam etmeyi düşünüyoruz.” İfadelerini kulandı. ŞEVKİ ASLAN                                  
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *