image

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, K 24 kanalına özel bir röportaj verdi. Önemine binaen röportajı okuyucularımızla paylaşıyoruz.
SORU: HÜDA PAR neden 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimlere katılmama kararı aldı?
Basın açıklamamızda seçimlere girmeme gerekçelerimizi de belirtmiştik. Mesajımızda, “Var olan çalışmalarımızın niteliğini artırmak, daha etkili bir siyasetle yolumuza devam etmek, bundan sonraki seçimlere daha güçlü girebilmek amacıyla teşkilat, kadro ve eğitim alanlarına yoğunlaşmak için seçimlere katılmama kararı aldığımızı” ifade etmiştik. Bu gerekçemiz geçerliliğini koruyor. Aldığımız bu karar sonrası, oy istemek şeklinde olmasa da, bizim çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecektir. Halkın dertlerini, sorunlarını dinleyip çözümler üretmeye, bu sorunların halli için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.
SORU: Bundan sonra seçimde nasıl bir strateji izleyeceksiniz, kitleniz kime destek verecek? Kitlenizi herhangi bir parti için yönlendirecek misiniz?
Seçimlere katılmama kararı aldık. Bu karar parti olarak müstakilen veya ittifak yöntemiyle seçimlere katılmama şeklindedir.  Seçimlere daha iki ayı aşkın bir zaman var. Siyasette iki ay uzun bir süredir. Seçim gününe kadar neler olacağını kestirmek mümkün değil.
SORU: Bölgede HDP’yle bazı parti ve oluşumlar ittifak yaptı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Siyasi ittifaklar veya seçim ittifakları siyasetin doğasında vardır. Elbette her siyasi parti veya hareket kendi tavrı ile ilgili kendisi karar verir. Bu konuda bir şey söylememiz doğru olmaz; kendi kararlarıdır.
SORU: HDP’den size de ittifak teklifi gelseydi kabul edecek miydiniz?
İhtimaller üzerine yorum yapmak doğru değildir. Bize bu şekilde bir talep de gelmiş değil. Ancak bizim siyaset tarzımız, ilkelerimiz ve önem atfettiğimiz değerler belli. Bizim bu ilkeler dışına çıkarak herhangi bir adım atmamız söz konusu olamayacaktır.
SORU: Bazı medyalarda “HUDA PAR AK Parti’ye oy verecek” yorumları yapıldı. Gerçekten de AK Parti’ye destek verecek misiniz?
Şu ana kadar aldığımız karar, parti olarak seçimlere katılmama kararıdır. Herhangi bir partiye oy verilmesi yönünde alınmış bir kararımız yoktur.  Partiler kararlarını verirlerken tabanın ve seçmenin hassasiyetlerini ön planda tutmak durumundadırlar. Teşkilat ve seçmenlerimizin hassasiyetlerini göz önüne alarak hareket ediyoruz, edeceğiz.
SORU: Bazıları da HÜDA PAR’ın boykot yaptığını söylüyor, doğru mu?
HÜDA PAR 31 Mart seçimlerini boykot etmiyor. Böyle bir açıklamamız ve böyle bir tavrımız da yok. Daha önce de ifade ettiğim gibi, bizim aldığımız karar ‘daha güçlü yarınlar için bugünü daha iyi değerlendirmek’ şeklindedir. Boykot gibi bir tavrımız yoktur. HABER MERKEZİ            
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *