image

İŞKUR İl Müdürlüğünce, Toplum yararına Çalışma (TYP) kapsamında 6 ay süreyle il genelinde istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.  AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. 3. Noter huzurunda yapılan kura çekiminin ilk üçünü Milletvekili Özdemir yaptı. Ardından sırasıyla İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve Kültür İl Müdürü İhsan Aslanlı birer kura çektikten sonra Özdemir’in davetiyle gazeteciler de birer kura çekerek şanslı isimleri belirlediler. 
“VATANDAŞ MÜSTERİH OLSUN”
Kurada konuşan Milletvekili Özdemir,” TYP çerçevesinde 2 bin kişinin kura çekimi bugün sizlerin de huzurunda yapıldı. Tabi her proje çerçevesinde müracaatlar arasında durumu uygun olan ekonomik durumu uygun olan her ailede bir kişi olmak üzere, yani İŞKUR’un genel mevzuatına uygun bir şekilde şu andaki müracaatlar için kura çekildi. Şeffaf bir şekilde yapıldı, hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerde de hep öyle olacak. Vatandaşlar bu konuda rahat ve müsterih olsunlar. Özellikle ben de müdür beye dedim ki ben de katılmak istiyorum. Aslında ben de işin doğrusu, vatandaşın da burada olduğunu hesap ederek düşündüm. Ama işte tekrar sizlerin aracılığıyla, noter huzurunda, noter kardeşimiz ve İŞKUR görevlisi arkadaşlarımızla gerçekleşiyor. 10 bin müracaat içinde 2 bin kişi için kura çekilecek ve bunların da yedekleri olacak. Uygun olmayan veya işi beğenmeyen zaman zaman oluyor; onların yerine de yedekler de kurayla çekiliyor, hayırlı olsun ”dedi.
“10 BİN BAŞVURUYAPILDI ”
10 bin başvurunun olduğunu belirten Eviz, “Sayın Milletvekili, NOTER ve basın huzurunda bir kura gerçekleştirdik. 2 bin kişilik toplum yararlarına programlarımızın kurası yapıldı. Başvuranlar arasında İŞKUR mevzuatı gereği SSK, tekrar kayıt, mükerrer kayıt gibi kontroller yapıldıktan sonra, kalın uygun vatandaşlarımız arasında kura yapılıyor. 10 binin üzerinde bir başvuru söz konusu, 10 bin arasında 2 bin kişi asil, bin kişide yedek seçilmek üzere güzel bir kura gerçekleşti. İnşallah arkadaşlarımız verimli çalışırlar.” ifadelerini kullandı. MEHMET EMİN URAZ
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *