image

İlimizdeki hastanelerde yatak sayısı, uzun hasta kuyrukları, teknik malzeme gibi sıkıntıların yaşandığını belirten vatandaşlar, hastaların bu durumdan fazlasıyla mustarip olduklarını belirttiler. Hasta sıralarında en az 2-3 saat beklediklerini aktaran vatandaşlar, ilimizde yatak sayısının arttırılması, yeni hastane kurulması ve devam eden inşaatların hızlandırılması gerektiğini aktardılar.

“HASTANEYE GİREN 3 SAAT ÇIKAMIYOR”

Yoğunluktan dolayı vatandaşın 3 saatini hastanede geçirdiğini belirten Bedrettin Turan, “İlimizde özellikle devlet hastanelerinde aşırı bir yoğunluk var. Bu yoğunluktan herkes mustarip, çünkü hastaneye giren 2-3 saat kalmak zorunda. Hasta sıraları oldukça uzun, yatak sayısındaki yetersizlikte göz önünde, bir emar için özel hastanelere veya şehir dışına gidilmesi gerekiyor. Yani teknik malzeme sıkıntısı da mevcut, bunun için ilimizde hastaların rahat bir nefes alabileceği hastane ortamı istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“HASTANE YETERSİZLİĞİ VAR”

İlimizde hastane yetersizliğini devam ettiğini belirten Ersin Durmaz, “Bizim çektiğimiz en büyük sıkıntılardan birsi hastane araç gereçlerinde yetersizlik mevcut. Az olduğu için insanlar günlerce bekletiliyor, emar, röntgen gibi işlemlerde insanlar fazlasıyla bekliyor. Geçtiğimiz günlerde bir hasta ziyaretine gittim, bir yatakta iki hasta oturur vaziyette duruyordu. Bir yatakta iki kişinin oturması tehlikeli bir durum çünkü ikisi de hasta, hastalıkları daha fazla ilerleyebilir. Bir keresinde hastaneye gittik süt çekme makinası lazımdı sadece bir hastanede mevcuttu. O hastanede de bir tane tek vardı, bu kadar ufak bir şeyi sadece bir hastanede bulduk oda bir tane. Bence hastanelerimiz teknik olarak oldukça yetersiz. Yetkililerden isteğimiz hastane inşaatlarının hızlandırılması, yatak sayılarının yükselmesi ve teknik malzemelerde hiçbir eksikliğin olmamasıdır. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *