image

Taha Suresi'nin 2'nci ayeti hakkında açıklamalarda bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, "Bu ayetle ilgili binlerce tefsir yazılmıştır. Bu Kur’an, Allah’tan nazil olmuştur. Allah, bu Kur’an-ı rahmet ve insanların meşakkat çekmemesi için göndermiştir." dedi.
"Ey Peygamber! Biz bu Kur’an-ı senin nefsine zahmet vermesi için ve ibadetlerde fazla yorulup sıkıntı çekesin diye indirmedik. Veya senin kavminin inkârı ve senin risaletine iman etmeyi terk etmelerinden dolayı seni üzüp mahzun etmek için de indirmedik. Bu konuda gönlünü ferah tut. Bu Kur’an-ı ancak Allah’tan korkanlar için bir öğüt ve bir hatırlatma olarak indirdik." ayetini yanlış yorumlayan odaklara tepki gösteren Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Taha Suresi'nin nüzul sebebini ve tefsirini açıkladı.
"PEYGAMBERİMİZ AZILI MÜŞRİKLERİN HİDAYETİNİ İSTİYORDU"
Taha Suresi'nin nüzul sebebini ve tefsirini açıklayan Kılıçarslan, "Allah-u Teâlâ Peygambere, kavmine hidayet yoluna davet etmesi için emretmişti. ‘Mekke’yi Mükerreme ehlini korkut.’ demişti. Allah’ın Peygamberi onlara İslam’ı anlatınca inat ettiler. Şirk, küfür ve dalalette kaldıkları için Peygamber aleyhisselam çok üzüldü. Hadis ravisi olan Mukâtil şöyle diyor; ‘Mekke’nin azılı müşrikleri olan Ebu Cehil ve Nadr gibileri Peygamberimizi çok incittiler ve şöyle dediler; 'Sen kavminden ayrıldın.’ Peygamberimiz, kavminin hidayete ulaşması için Rabbine çokça dua ediyordu. Gece gündüz ibadet ediyordu, hatta ibadet ederken ayakları şişiyordu. Bundan dolayı Allah-u Teâlâ 'Ta. Ha. (Ya Muhammed)' süresini indirdi. Ve dedi ki, ‘Ey Peygamber! Biz bu Kur’an-ı senin nefsine zahmet vermesi için ve ibadetlerde fazla yorulup sıkıntı çekesin diye indirmedik. Veya senin kavminin inkârı ve senin risaletine iman etmeyi terk etmelerinden dolayı seni üzüp mahzun etmek için de indirmedik. Bu konuda gönlünü ferah tut. Bu Kur’an-ı ancak Allah’tan korkanlar için bir öğüt ve bir hatırlatma olarak indirdik.’ Peygamberimiz sadece azılı müşriklerin hidayetini istiyordu." diye konuştu.
"İSLAM’A ZARAR VERMEK İSTİYORLAR"
Bu ayeti yanlış yorumlayıp İslam’a zarar vermek isteyen art niyetli odakların olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, "Şimdi bazı insanlar kalkıp bu ayeti yanlış yorumluyor. Yorumları Allah’ın söylediği şekilde değildir. Mekke müşrikleri Peygambere hangi eziyet, işkence ve iftirayı etmişse ve İslam’a ve Müslümanlara eziyet vermişse bugün Ebu Cehil, Ebu Leheb gibiler de İslam’a zarar vermek istiyorlar. Bunlar Kur’an ayetlerini yanlış yorumlayıp ondan farklı mana çıkarmaya çalışıyorlar. Bu ayetle ilgili binlerce tefsir yazılmıştır. Bu Kur’an Allah’tan nazil olmuştur. Allah, bu Kur’an-ı rahmet ve insanların meşakkat çekmemesi için göndermiştir. Allah, bütün Peygamberleri rahmet için göndermiştir. Bilhassa Allah, Peygamberimize, ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.’ buyurmaktadır." ifadelerini kullandı.
"ZAMANIN MÜŞRİKLERİ PEYGAMBERİMİZİN DÖNEMİNDEKİ MÜŞRİKLER GİBİDİRLER"
Konuşmasının devamında Kılıçarslan şunları söyledi: " Zamanın müşrikleri Peygamberin dönemindeki müşrikler gibidirler. Bugünkü müşrikler Peygamberin döneminde olsaydılar aynı Ebu Cehil, Ebu Leheb gibi Peygamberimize eziyet ederlerdi. Bu din Allah’ın dinidir. Kim bu dine zarar vermek istese ancak kendine zarar vermiş olur. Ne kadar ayetleri değiştirmeye, tahrif etmeye çalışsalar da Allah’ın vaadi Kur’an’ın değiştirilemeyeceğidir. Kıyamete kadar Kur’an değiştirilemeyecek. Kur’an oldukça onun takipçileri de olacaktır. Gün geçtikçe de Kur’an’a tabi olanlar çoğalmaktadır." İLKHA
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *