image

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi'nin "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" temasıyla Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ödüllü Siyer-i Nebi yarışması Batman'da da bugün yapıldı.
Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, geleneksel hale getirdikleri Siyer-i Nebi sınavının bugün Türkiye’nin her ilinde, yaklaşık 600 ilçe ve belde gerçekleştirildiğini söyledi.
Batman’da da binlerce öğrencinin katılımıyla bu sınavı gerçekleştirdiklerini belirten Özkan, "Batman’da 12 sınav merkezinde sınavımızı yaptık. Türkiye genelinde yaklaşık bir milyon gencin katılımıyla bu sınav yapıldı. Bu da bizi sevindiren bir durumdur. Sınava katılım gençliğin Peygambere olan özleminin, hasretinin göstergesidir. Peygamberimizin hayatı bizim için önemlidir. Bugün maalesef yaşadığımız zaman dilimi içerisinde yeryüzü coğrafyasında insanlık bir buhran içerisindedir. Zulmün had safhaya çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. Bunun temeli de adaletin olmayışıdır. Bizler Peygamberimizin hayatını kendi hayatımızda tatbik etmediğimiz ve O’nu kendimize örnek almadığımız için hayatımızın merkezinde adaleti de unutmuş oluyoruz." diye konuştu.
Özkan, Batman’da sınavda dereceye giren ilk üç öğrenciye 5 ay boyunca burs vereceklerini kaydetti. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *