image

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi tarafından Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda "Cezaevinde Tutulan Hayatlar" konulu panel düzenlendi. Panelde, 90'lardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslarla cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmlar için adalet talebinde bulunulup yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğine vurgu yapıldı.
Yoğun katılımın olduğu panele; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, parti yetkilileri, İTTİHADUL ULEMA üyeleri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, cezaevlerinde bulunan mağdur yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla İzzet Oğur'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin moderatörlüğünü Hüseyin Sabaz yaptı. Panelde sırasıyla 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık ve Avukat Emin Güneş birer konuşma yaptı.
Açılış ve selamlama konuşmasının ardından panel, geçmişten günümüze İslami cemaat ve kesimlere yönelik yapılan zulümlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.
Ardından panelistler birer konuşma yaptı. İlk olarak konuşan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, cezaevinde tutulan Müslümanlara verilen haksız kararların yok sayılıp yeniden yargılama yolunun açılmasını gerektiğini söyledi.
"YALNIZCA ADALET İSTİYORUZ, KİMSEDEN MERHAMET DİLEMİYORUZ"
Cuntacı ve FETÖ'cü yargının Müslümanlar hakkında verdiği haksız, hukuksuz kararların yok sayılmasını istediklerini belirten Olam, "Bu çifte standardın bitmesini istiyoruz. Adaleti sağlama ve icra makamında olan insanlara sesleniyoruz; eğer bu ülkede adalet kişilere, konum ve makamlara göre uygulanıyorsa orada adaletten bahsedilemez. Bizim talebimiz şudur; birilerinin adına ve talimatlarına göre yargıyı kullanarak verilen tüm kararların iptal edilmesini istiyoruz. Geçte olsa bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Oluşturulan bu tahribatların onarılmasını istiyoruz. Yalnızca adalet istiyoruz, kimseden merhamet dilemiyoruz. Bizim tüm çabamız bu mağduriyetlerin, hukuksuzluğun bir an önce bitmesi içindir." diye konuştu.
"SİYONİST ÇETENİN YAPTIĞINI TÜRKİYE'DE MÜSLÜMANLARA YAPTILAR"
Ardından söz alan Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, 28 Şubat'ta Müslümanlara yaşatılan zulümlere değindi.
28 Şubat darbesinden sonra Türkiye'de inancı doğrultasında mümince yaşamak isteyenlere yönelik bir karalama, tutuklama, sindirme kampanyası başlatıldığını vurgulayan Çaplık, "5'li çete marifetiyle Türkiye adeta bir kâbusun yaşandığı bir ülke haline getirildi. Bu ülkede özellikle bir kesim hedefe oturtuldu ve bu kesime yönelik karalama kampanyaları, iftiralar, tutuklamalar, cezalandırmalar bugünden sonra başlamış oldu. Siyonist çetenin bugün Filistinli kardeşlerimize yaptıklarının aynısını 28 Şubat çetecileri Türkiye'de Müslümanlara yaptılar. Davasından vazgeçmeyenleri zindanlara attılar. İşte biz bugün zindana atılan Yusufileri konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.
Panelin son konuşmacılarından Avukat Emin Güneş, Yusufilerin terör örgütünün mahkemelerinde yargılandıklarını, bunun için yaşatılan mağduriyetin son verilmesine yönelik adımların atılması gerektiğini kaydetti.
"ZİNDANA RAZIYIZ, BU ZİLLETE RAZI DEĞİLİZ"
Güneş, "Bizler bunların düzenini bozuyoruz. Bu ifsat edicilerin kendimiz ıslah ediciler olarak bozuyoruz. Onlar bir düzen kurmuşlar. Firavun'un düzenini bozmaya gelen Musa aleyhi selama Firavun, 'Sen bu düzeni bozmaya geldin, yani sen anarşistsin, teröristsin' demedi mi? Onların bize terörist demelerinin mantığını burada aramak lazım. Bizim olduğumuz yerde şeytanın askerleri tehdit altındadırlar ve bizden korkarlar. Çünkü biz onları korkutmakla emrolunmuşuz. Bu anlamda bize terörist demelerinden de rahatsız değiliz. Çünkü biz onların bizden korkmaları gerektiğini kendimizde hak olarak görüyoruz. Niye korkuyorlar bunlar bizden? Bizim olduğumuz ortamlarda onların düzeni, kurdukları sistem, ekonomileri bozulacaktır. Faiz olmayacaktır, faizden rant elde edemeyeceklerdir. Bizim olduğumuz yerde insan ticareti yapamayacaklardır, fuhuş sektöründen para kazanamayacaklardır, uyuşturucu para etmeyecektir. Onlar bunu biliyorlar. Onlar tersinden aynısını bize yapıyorlar. Şeytanı yollarını açıyorlar, rahmani yolların önünü tıkıyorlar. Camilerimiz şimdi bomboş hale geldi. Camilerimizi kapatmıyorlar; ama cami cemaatimiz giderek azalıyor. Gençlerimiz şimdi onları kumarhanelerinde, meyhanelerinde, kahvehanelerindedir. Zindana razıyız, bu zillete razı değiliz." dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *