image

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ulaşımın büyük bölümünü oluşturan araç trafiğini azaltmak, vatandaşlara sporsal faaliyet kazandırmak amacıyla Batman’da da altyapı çalışmaları devam eden akıllı bisiklet uygulamasının yanı sıra belediye tarafından bisiklet kullanan vatandaşlara bisiklet park alanı hizmeti verilmeye başlandı.
 Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un talimatıyla harekete geçen Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri önceden tespit edilen noktalara vatandaşların kendilerine ait bisikletlerini güvenli bir şekilde park etmek için park alanları oluşturuldu.
 Batman’ın Çarşı Mahallesi ve Cumhuriyet Meydanı bölgesi ile Bahçelievler, Kültür, Pınarbaşı, Gap Mahallelerinin içerisinden geçen Turgut Özal Bulvarı Atatürk Parkı önünde bisiklet park alanları oluşturuldu. Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bisiklet park alan sayısını arttırmaya devam edecek.
 Hırsızlığı minimum seviyeye dönüştürecek bisiklet durak sistemi sayesinde; bisiklet sahiplerinin ihtiyacı olan lastik şişirmelerine yardımcı olacak pompa, alyan takımı gibi malzemeler de bulundurulacak.
 İhtiyaca göre zamanla çoğaltılması düşünülen bisiklet park alanları vatandaşlar tarafından da oldukça beğenildi. Vatandaşlar: “Bisikletlerin gelişi güzel park edilmesi estetik açıdan da güzel durmuyordu. Bisiklet süren vatandaşlar en azından yolda kaldıklarında, lastiklerini küçük çapta tamir edebilecekleri ekipmanların bulunması da güzel oldu” ifadelerinde bulundular. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *