image

28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından kurulan komplo ve uydurulan deliller sonucu yıllardır cezaevinde tutulan İslami kimlikli mahkûmların yaşadıkları mağduriyetin son bulması için MAZLUMDER Ankara Şubesi tarafından dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi.
"28 Şubat Yeter Artık!" temasıyla düzenlenen toplantıya; sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve mağdurlar ile mahkûmların yakınları katıldı.
Toplantıya Batman’dan katılan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Hüseyin Olam, burada yaptığı konuşmada İnisiyatif olarak yaşanan hukuksuzluğun giderilmesi ve adaletin tesis edilmesi için bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.
"CEZAEVLERİNDE 28 ŞUBAT VE FETÖ MAĞDURU 400’ÜN ÜZERİNDE İNSAN VAR"
İslami kimliğinden ötürü haksız yere cezaevinde tutulan tüm herkes için adalet istediklerini aktaran Olam, "Müebbet hapse mahkûm edilen kardeşim 18 yıldır cezaevindedir. 28 Şubat FETÖ yargıçlarının brifingleriyle mağdur edildik. Özellikle bölgede çok ağır işkencelere maruz bırakıldık. Tamamen insanlık dışı muamelelere maruz kaldık. Şu anda cezaevlerinde İslami kimliğinden ötürü 28 Şubat ve FETÖ mağduru 400’ün üzerinde insan bulunmaktadır. 28 Şubat ve FETÖ yargıçlarının oluşturduğu bu mağduriyetin giderilebilmesi için de toplumda bir duyarlılık sağlamak amacıyla bizde bölgede bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
" MAĞDURİYETLERİN GİDERİLEBİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİLMİYOR"
Olam, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bizler bu insanlara yapılan hukuksuzluğun giderilmesi için çaba gösteriyoruz. Adalet herkes için lazımdır. Bizim inancımıza göre adalet hiç kimsenin cinsiyetine, rengine, milliyetine bakmaz, bakmamalıdır. Fakat nedense bugün uygulamada biz bunun tam tersini görüyoruz. Vatana ihanet ile suçlanan bir insan yargılanıp ceza alıyor, fakat bulunduğu makam itibariyle bir şekilde bırakılabiliyor. Ama hiç kimse bugün terörist olarak suçlanan hâkim ve yargıçların sebebiyet verdiği bu mağduriyetlerin giderilebilmesi için çaba göstermiyor."
"DÜŞÜNCESİ NE OLURSA OLSUN MAĞDUR OLMUŞ HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ"
Mağduriyetlerin giderilmesi için hükümetin bir çaba içerisinde olmadığını dile getiren Olam, "Bilgileri, haberleri var. Sayın Cumhurbaşkanı bunu birkaç yerde de dile getirdi. Bugün cezaevinde olup da ağır hastalıklara müptela olmuş insanlar var. İleri derecede Hebatit B, kanser hastası olanlar var. Kalp krizi geçirenler var. Şeker, tansiyon hastalığına, sürekli hastalıklara maruz kalmış insanlar var. Yürüyecek takati olmayan hastalar bile hastaneye elleri kelepçe ile götürülüyorlar. Düşüncesi, dünya görüşü ne olursa olsun bunların mağduru olmuş herkes için adalet istiyoruz. Bugün meclise sunulan bir tasarı vardır. Eğer istenirse hukuki bir düzenlemeyle bu insanların mağduriyeti rahatlıkla giderilebilir. İnşallah hukuksuzluklar bir an önce giderilir. Çünkü aileleri de büyük trajediler yaşıyorlar. İnşallah bunlar son bulur." şeklinde konuştu.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *