image

Özellikle kış aylarında yaşanan kazaların en büyük nedenlerinden olan kış lastiğinin 1 Aralıktan itibaren takılma zorunluluğu başlayacak. 18 senedir lastik işi yaptıklarını belirten Faruk Irmak, sürücülere kış lastiğinin faydaları ve fiyatları ile alakalı bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle kış lastiğini sadece ceza almamak için değil, can güvenliği için değiştirmeleri gerektiğini belirten Irmak, kış lastiğinin fren mesafesini azalttığını, araçların kaymasını önlediğini söyledi.
“KIŞ LASTİĞİNİN FAYDASI ÇOK”
Kış lastiği hakkında konuşan Irmak, “Kış lastiği sadece karda değil, soğuk havada etkisi fark edilir derecede, yağmurlu havada fren mesafesini koruyor, aracın kalkışında ve virajlarda bile oldukça etkilidir. Yani sürücüler kendileri ve ailelerin can güvenliği için kış lastiğini takmalı diye düşünüyorum. Yaz lastiği, kış ayında 10 metrede durabiliyorsa, kış lastiği 3-5 metrede durabiliyor, en önemli konulardan biri ise, normal şartlarda kış lastiğinin sürekli yumuşak kalması lazım. Yaz lastiğini kışın kullandığımız zaman lastik sertleşiyor ve fren mesafesi uzuyor. Ama kış lastiğinin özelliği ham maddesini koruyor ve lastik sertleşmiyor ve yumuşak kalıyor. Bu sayede fren mesafesi an aza düşüyor.” İfadelerini kullandı.
“LASTİK FİYATLARI ARTTI”
Lastik fiyatlarını geçtiğimiz sene ile karşılaştıran Irmak, “Geçen seneye oranla lastik fiyatlarında bir artış oldu. Yani geçen sene bir lastiğin fiyatı 220 lirandan satıyorduk şuan ise 285 lirayı da görüyor. Müşterilerimiz için ıskonto yapıyoruz tabi ama genel fiyatlar bu şekilde. Sürücüler 1 aralıktan itibaren kış lastiği takmadıkları taktirde 712 lira para cezası ödeyecek. Yani kış lastiğini sadece ceza almamak için takmasınlar. Hem cepleri hemze canları güvende olsun istiyoruz. Biz 15 gündür lastik takmaya başladık, yoğunlukta bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *