image

Havaların soğuması ile birlikte mevsim değişikliğine bağlı hastalıklar baş gösterirken, vatandaşlar hastalıklardan korunmak için soluğu aktarlarda alıyor.
Aktarlarda en çok ıhlamur, papatya, zencefil, zerdeçal, tarçın, adaçayı gibi şifalı bitkiler ile çeşitli bitkilerin bir araya getirildiği karışımlar satılıyor.
Gribal hastalıklara karşı aktarların tavsiye ettiği bitkisel karışımları aldığını ifade eden vatandaşlar, aldığı bitkileri demleyip çay gibi içeceğini ve bunun çok faydasını gördüğünü söyledi.
Aktar Abdülbaki Yıldız, soğuk algınlığına karşı önlem almak isteyen vatandaşların artık bitkisel ürünleri daha çok tercih ettiğini söyledi.
"BİTKİLERE TALEP ARTTI"
Havaların kirli olması ve gıdaların sağlıksız olmasından dolayı hastalıkların arttığına dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi: "Nezle, grip, vitamin eksikliği, iltihaplanma, enfeksiyon kapma gibi hastalıklar bölgemizde çok yaygındır. Bunlardan korunma için bitkiler en iyisidir. Hastalanmadan önce kullanmak daha iyidir. Çünkü hastalığın önünü alıyor. Kış aylarında bitkisel ürünler, daha çok tercih ediliyor. Bitkiler, doğal haliyle kullanıldığında vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. İğne yapılmadan, şurup içmeden doğal yollarla tedavi olma imkânı veriyor. Bitkilere ilgi eskiye nazaran daha iyi, özellikle antibiyotiklerin ve sinirsel hastalıklarla ilgili ilaçlara eczanelerin reçetesiz vermemesi ve doktorların kısıtlama getirmesi bitkilere ilgiyi daha çok artırdı. Artık insanlar, hastalıklardan korunma amacıyla bitkilere daha çok tercih etmeye başladılar."
"KIŞ HASTALIKLARINA KARŞI IHLAMUR İLE ZENCEFİL KALKAN GİBİDİR"
Kış hastalıklarına karşı ıhlamur ile zencefilin çok iyi geldiğini vurgulayan Yıldız, "Ihlamur terleme yapar, zencefil vücutta ısınma yapar, akciğeri rahatlatır. Zencefil her türlü hastalıkta kullanılabilen bir bitkidir. Böğürtlen meyvesi ve kökü, papatya çok faydalıdır. Çörek otu ve yağı kendi başına bir şifa deposudur. Çörek otu yağı; mide, böbrek yani tüm organlara vücudun tüm hastalıklarına şifadır." diye konuştu. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *