image

Yargıtay, FETÖ tarafından kurulan kumpas davasında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Sait Şahin, M. Bahattin Temel, HÜDA PAR'ın 26'ncı Dönem İstanbul milletvekili adaylarından Fikret Gültekin'in cezalarını  onaylayarak skandal bir karara imza attı.
Kararı yaptığı basın açıklamasıyla duyuran HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, hükümet yetkililerine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanın “Böyle adalet olmaz” şeklindeki açıklamasını hatırlatan Sağlam, “Hazırlık aşamasında dosyada gizlilik kararı bulunmasına rağmen çarşaf çarşaf görüntüleri basına servis edilerek kurulan komplonun gerçekmiş gibi algılanmasına çalışılmıştır.” dedi.
Gerekçesiz kararlarla arkadaşlarının cezalandırılmasına karar verildiğini söyleyen Sağlam, “2011 yılı başında on yıllık tutukluluk süresi dolduğu için bazı şahıslar tahliye olmuştu. Bu şahısların yurt dışına çıkmalarına yardımcı olanları bildiren imzasız sözde ihbar maillerinin emniyet birimlerine gönderildiği iddia edilmişti. Kanaatimizce bizzat emniyet içindeki bazı unsurlar tarafından tertip edilen bu isimsiz ihbar mailleri gerekçe gösterilerek Genel Başkan Yardımcılarımız Sait Şahin ve Mehmet Bahattin Temel ile Gazeteci Fikret Gültekin hakkında yapılan yargılama sonucunda yasadışı örgüte üye olmak suçunu işledikleri gerekçesiyle cezalandırılmalarına karar verilmişti. İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği mahkûmiyet kararının Yargıtay tarafından onandığı ve bu şekilde kararın kesinleştiği bilgisi bize ulaşmıştır.” dedi.
“HAKİM VE SAVCI CÜBBESİ GİYMİŞ TERÖRİSTLER TARAFINDAN ARKADAŞLARIMIZA TERÖRİST DAMGASI VURULMUŞTUR”
İddianameleri hazırlayan hâkimlerin tamamının FETÖ’den işlem gördüklerini söyleyen Sağlam, “Bu arkadaşlarımız hakkında işlemleri yürüten kolluk görevlilerinin neredeyse tamamı FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarılmış, bazıları halen tutuklu olarak yargılanmaya devam ediyor. Yani hâkim savcı cübbesi ve polis üniforması giyen teröristlerin oluşturduğu dosya üzerinden yürütülen bir yargılama sonucunda arkadaşlarımıza terörist damgası vurulmuştur.” ifadelerini kullandı.
 “ARKADAŞLARIMIZA KARŞI TERTİPLENEN KOMPLOLARA HÜKÜMET SEYİRCİ KALINMIŞTIR”
Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu durum bilinmesine, soruşturma ve kovuşturmanın tüm aşamalarına vakıf olunmasına rağmen arkadaşlarımıza karşı tertiplenen bu komplonun bertaraf edilmesi için hiçbir adım atılmamış, tamamen seyirci kalınmıştır. Hâlbuki 17–25 Aralık 2013’te ucu hükümete uzanan komplolara karşı hemen harekete geçilmiş, HSYK’nın yapısının değiştirilmesine kadar varan her türlü müdahaleler yapılmıştı. Arkadaşlarımıza ceza verilmesiyle sonuçlanan komplo, hukuksuzluk ve vahamet açısından 17–25 Aralık’ta hükümete karşı yapılan komplodan daha az değildir. Üstelik arkadaşlarımıza yönelik iddialar ile ilgili somut hiçbir delil sunulmadığı gibi Yargıtay tarafından verilen onama kararı da hukuk kuralları çerçevesinde gerekçelendirilmemiştir.” İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *