image

Âlim ve medreselere yapılan saldırıların dinin kendisine yapılan saldırılar olduğunu vurgulayan Şimşek, saldırılardaki amacın İslamsız bir hayat, İslamsız bir neslin ortaya çıkarılmak istenmesinden kaynaklandığını belirtti.
Herkesin bu tür saldırılara karşı sesini yükseltip dur demesi gerektiğini aktaran Şimşek, aksi takdirde saldırı ve katliamlara yeteri kadar ses çıkarılmazsa yarın daha büyük bir katliamla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.
Âlimlere ve medreselere yapılan saldırıları dine saldırı olarak niteleyen Şimşek, “Birkaç gün önce Afganistan’da âlimlerin bir araya geldiği Mevlid programında bir intihar saldırısı sonucu birçok âlim hayatını kaybetti ve bir o kadar da yaralı söz konusu oldu. Daha bunun acısını üzerimizden atamamışken hemen akabinde Pakistan’da yine bir medresenin önüne bırakılan bir bombanın patlaması sonucu onlarca insanın hayatını kaybettiğine maalesef şahitlik ediyoruz. Şüphesiz ki bunlar acı gerçekler. Birilerince mukaddesatımıza, âlimlerimize ve bu dinin toplum tarafından daha iyi anlaşılması için hizmet eden kesime yapılan saldırı kanaatimce dinin kendisine yapılıyor.” dedi.
“DİNİN KENDİSİNE YAPILAN BİR SALDIRIDIR”
İslam dinine hizmet eden âlimlerin katledilmesinin büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Şimşek, “Âlimlere, medreselere yapılan saldırı şüphesiz ki dinin kendisine yapılan bir saldırıdır. Bu insanlar ortadan kaldırılırken bunlarla beraber dinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. İTTİHAD olarak bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve tel’in ediyoruz. Âlimin ölümü âlemin ölümüdür. Bu kadar insanın hunharca katledilmesi İslam âlemi için büyük bir kayıptır. Çünkü bu insanlar bu dine hizmet ediyor, bu dinin toplum tarafından anlaşılmasına hizmet ediyor. Kim bundan niye rahatsızlık duyuyor? Her ne adına olursa olsun bu tür saldırılar elbette ki İslam’ın kendisine yapılan saldırılardır.” diye konuştu.
“HERKESİN BU TÜR KÖTÜ OLAYLARA DUR DEMESİ VE KARŞI ÇIKMASI GEREKİR”
Şimşek, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bütün Müslümanların, âlimlerin, kendisini bu dinin sahibi bilen herkesin bu tür kötü olaylara dur demesi ve karşı çıkması gerekir. Savaşlarda bile dine hizmet eden insanlar dokunulmazdır. Dinimizde zayıf insanlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar dokunulmazken maalesef bugün İslam ülkelerinde bu tür olayların yaşanıyor olması aslında millet olarak, Müslümanlar olarak ne hale geldiğimizin acı bir göstergesidir. Bu saldırılar artık işin son noktasıdır.” RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *