image

Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürlerini makamında konuk eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran konuklarıyla bir süre sohbet etti, öğrencileri kutladı, kitap okumaya devam etmelerini tavsiye etti. Ödül verme töreninde Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç’da hazır bulundu.
Kurtaran; “ sevgili gençler siz güzel okuyanlarsınız, sizi tebrik ediyorum. Öğretmenleriniz okul müdürleriniz bu okumanızdan memnun bizlerde çok memnunuz, Batmanda en çok istediğimiz şey öğrencilerimizin iyi okuması, iyi okuyan öğrencilerimizin artması. Ülkemizde ne kadar çok iyi okuyan insanımız olursa o kadar birbirimizle iletişimimiz kolaylaşır birbirimizi anlama yönümüz gelişir, birbirimize muhabbetimiz artar, birbirimize sevgimiz ve saygımız artar. İyi okumayan insanlar ise iletişimde sıkıntı çeker, karşısındaki insanla sağlıklı bir diyalog kurmada yetersiz kalır.
Sevgili gençler okumanın faydasını, önemini, manasını anlatmakla bitiremeyiz, genelde bir şeyi az ya da orta yapılması tavsiyesi ederiz ama okumaya gelince çok okuyun deriz. Tabi bize bilgi kazandıracak, beynimizi, fikrimizi ve zihnimizi geliştirecek katkı yapacak kitapları çok okuyacağız. Çünkü bize katkı yapmayacak her şey bize zaman kaybettirir.
Sevgili gençler varlığın bilgisine okumayla varılır, bizim insanı okumamız lazım, tabiatı okumamız lazım, canlı cansız her şeyi okumamız lazım, peki nasıl okuyabiliriz bir altyapımız varsa okuyabiliriz, alt yapıya sahip olmak içinde iyi okumamız, çok okumamız lazım, okumayı kendimize bir alışkanlık haline getirmemiz lazım.  Bakın sizde bir okuma alışkanlığı oluştu ama bu okuma alışkanlığı ve potansiyeli burada bırakmayacaksınız daha da geliştireceksiniz. Okudukça bilginiz de artacak, insan bilgisiyle toplumda bir yer edinir ve dünyada paylaşıldıkça azalmayan tek şek bilgidir” dedi.  İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran daha sonra öğrencilere başarı belgelerini ve ödüllerini verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne Bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla ilimizde düzenlenen Kitap Okuma Etkinliğine 289 öğrenci katıldı.  Yazar Orhan Pamuk’un Beyaz kale, Tolstoy’un Diriliş, Cervantes’in Don Kişot, Doğan Cüceloğlu’nun İnsan İnsana ve Yaşar Kemal’in Teneke adlı kitaplarından sorumlu tutulan öğrenciler ilk etapta kendi okullarında yarışmalara katıldılar, okul birincileri ise il geneli eğitim veren Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okulları arası kitap okuma yarışmasında okullarını temsil ettiler.
‘Kitap Okuma Yarışması’nda İbn-i Sina Meleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Zerrin Yel birinci, Sason Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Özlem Özdemir ikinci ve Piri Reis Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Behiye Demir üçüncü oldu. RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *