image

Kumar batağına batmış eşi tarafından İstanbul’da Sabriye (12), Yağmur (8), Nisanur (6) Baran (3) ve Esma isimlerinde 5 çocuğuyla birlikte sokağa atılan Şükran Çetinbaş, bir haftadır Beşiri Mehmet Yatkın mahallesinde hayata tutunmaya çalışıyor. İçinde yaşadığı derme çatma evin kirasını da ödeyemediği için çocuklarıyla sokakta kalma korkusu yaşayan genç anne hayırseverlerden yardım bekliyor.
KUMAR BİR EVİ DAHA YIKTI
Kumar batağına batan ve eşini çocuklarıyla beraber sokağa atan kocanın sorumsuzluğu aileyi çok zor durumda bıraktı. Komşular tarafından yardım edilmeye çalışılan aileye bir kaç eşya temin edilmeye çalışılsa da evde çalışmayan buzdolabında bir kap yoğurttan başka erzakı, çocuklar için kışlık giysisi temel ihtiyaçların bulunmadığı tek göz evde yaşamaya çalışan anne kirayı ödeyemeyeceği için buradan da çıkarılmanın korkusuyla çocuklarına bakmaya çalışıyor. 3-12 yaş arası 4 kız 1 erkek çocuğa tek başına bakmaya çalışan anne yetkililerden yardım bekliyor.
YARDIM GELMEZSE ANNE VE 5 ÇOCUĞU AÇ KALACAK
Aileye bir miktar temel yardım malzemesi ulaştıran komşularından Merve Arı adlı bayan topladıkları yardımın aileyi ancak bir hafta geçindirebileceğini belirtti. Arı,“ Ailenin şu anki durumu kötü, toplayabildiğimiz erzak tasarruflu olunursa ancak bir hafta gibi kısa bir süreyi karşılayabilir, yetkililerden ve sağduyulu insanlarımızdan ailenin barınma, beslenme, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardım talep ediyoruz, 5 yaşındaki kız çocuğumuz cilt hastası ve tedavi edilmesi gerek. Diğer çocuklarında akranlarıyla aynı şartlarda yaşayabilmesi psikolojik ve insani açıdan önemli.” Açıklamalarında bulundu. AHMET KÖLGE  

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *