image

Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hiz. MYO tarafından 2018-2019 yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri” konulu panel Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Panele, Sağlık YO Müdür Vekili Prof. Dr. Abdulkadir Levent, Sağlık Hiz. MYO Müdür Vekili Dr. Ahmet Yıldız, Üniversite personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı katıldı.
Arş. Gör. Nuriye Efe Ertürk moderatörlüğünde düzenlenen Organ Bağışı ve Dinimizdeki Yeri” konulu panelde Aile Hekimi Dr. Sercan Bulut Çelik tıbbi açıdan organ bağışı önemi, kimler organ bağışlayabilir konularında sunum yaparken, Vaiz Alaeddin Kılıç ise Kuran-Kerim ve Sünnet ışığında organ bağışının dinimizdeki yeri konusunda sunum yaptı.
Vaiz Alaeddin Kılıç,  organ bağışının direk ifade edildiği ayet ve hadislerin bulunmadığını, İslam dinin külli kaideler getirdiğini ve zamanın müçtehitleri tarafından bu külli kaidelerin yorumlanması ve kıyası ile konuların çözümlendiğini söyledi.
Vaiz Kılıç, Diyanet İşler Başkanlığımızın bu konudaki fetvasında organ naklinin zaruret olması, başarı oranının yüksek olması, ücretsiz olarak veriliyor olması ve bağışçının iznin olması halinde İslam dini açısından bir sakıncasının olmayacağını, ayrıca bir Müslümanın hele hele hayati bir müşkülünü ortandan kaldıranın yarın ahirette Allah’ında bağışta bulunan müşküllerini ortadan kaldıracağını söyledi.
Yoğun ilginin olduğu panelde öğrenciler organ bağışı konusunda sorularına yanıt buldu. AHMET KÖLGE  

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *