image

İlaç ve eczacılık alanında düzenlemeleri ve idari yaptırımları güncelleyen, sağlık çalışanlarına karşı şiddeti önleyen, tütün ürünlerinin düz ve standart paket biçiminde kapalı dolaplarda satışını öngören, tüp bebekte genel sağlık sigortası kapsamını genişleten Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5'inci maddesi kabul edildi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, büyük tartışmaların yaşandığı görüşmeler yaklaşık 11 saat sürdü.
Kanun teklifine göre, terör örgütlerine ve milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapılarla ilişkileri olduğu için kamu görevinden çıkarılan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzman olanlar, sadece sosyal güvenlik kuruluşu ile sözleşmesi bulunmayan sağlık kuruluşlarında veya muayenehanede çalışabilecek ve düzenledikleri raporlar yargı kararlarında ve idari işlemlerde esasa tabi tutulmayacak.
Ancak güvenlik soruşturması nedeniyle göreve alınmayan doktorlar kapsam dışına çıkarıldı ve bu durumdaki doktorların, tüm özel sağlık kuruluşlarında çalışabilmesini önü açıldı.
AK Partili milletvekilleri kanun teklifinin herhangi bir mağduriyetin yol açmayacağını savunurken CHP, İYİ Parti ve HDP'li milletvekilleri ise söz konusu 5'inci maddenin tekliften tamamen çıkarılmasını istedi.
HÜDA PAR düzenlemeyi eleştirmişti
HÜDA PAR da söz konusu düzenlemen meclise getirilirken açıklama yapmış ve yeni düzenlenmenin ciddi insan hakları ihlallerine ortam oluşturacağı uyarısında bulunmuştu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *