image

 

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir SEVEN, “2015 yılı; yıpranma payının hayata geçtiği, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacak.” Dedi.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir SEVEN, Bölge Devlet Hastanesi poliklinik girişi önünde bir grup sendika üyesiyle birlikte kitlesel basın açıklaması yaptı. Seven açıklamasında, “Bugün sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından başta yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması olmak üzere bazı konulardaki görüşlerimizi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürmüştür.” Dedi.

2015’TE MÜCADELEMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Bütün sağlık çalışanlarının, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşması gerektiğini belirten Seven, “  Yıpranma Payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yıpranma payının Bakanlar Kurulu ve ilgili platformlarda ele alındığını ve çalışmaların sürdüğünü, en kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır.  2015 yılı bizim için; ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacaktır. Sağlık-Sen olarak biz taleplerimizin takipçisi olacağımızı, verilen sözler hayata geçinceye ve taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan ifade ediyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Şeyhmus Toprak

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *