image

 

Çarşıda halk arasında ayakçılar pasajı olarak adlandırılan ve telefon piyasasının ilk burada başladığını belirten esnaf,  buranın ilimizin en yoğun yerlerinden olduğunu ve hiçbir dekorasyon ve yenileme çalışması olmadığı için çok kötü göründüğünü ifade ettiler. Kış ve yaz aylarında sıcak ve soğuk ile baş edemediklerini belirten telefoncular, yetkililerin kendilerine yardım etmelerini istedi.

“YILLARDIR BURASI BÖYLE”

Yıllardır burada esnaflık yaptığını belirten Osman Dağ, “İlimizde telefon piyasası ilk burada başladı. Yıllardır burada esnaflık yapıyorum ve sürekli olarak sıkıntı yaşıyoruz. Yılardır her belediye başkanı yapacağız diyor fakat yapmadan gidiyorlar. Bu durumda bizi üzüyor çünkü ilk önce umutlandırıyorlar sonra hayal kırıklığı yaşatıyorlar. Yetkililerden istediğimiz buranın düzene girmesidir. “ dedi.

“MEVSİMLERDEN ÇOK ETKİLENİYORUZ”

Mevsimlerden etkilendiklerini belirten Dindar Yıldız, “Senelerdir burada nice yazlar ve kışlar geçirdik. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında mahvoluyoruz. Kış aylarında üzerimizde sadece bir çatı var ve soğuktan parmak uçlarımızı hissedemez hale geliyoruz. Aynı şekilde yaz aylarında da çok sıcak ve vatandaşların buraya gelmiyorlar sıcaktan dolayı. Buraya yakışacak güzel bir proje yapılmasını ve bu projenin içerisinde üzerinin kaplanması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“BU SEFER YAPILACAĞINA İNANIYORUZ”

Bu sefer yapılacağına inandığını söyleyen İbrahim Arslan, “Belediye başkanı Aksoy, bayramdan önce geldi ve buranın eylül ayında yapılacağını söyledi. Eylül ayı geçti ama yapılacağına inanıyoruz sadece hızlı bir çalışma başlatmaları gerekiyor çünkü kış kapıda ve biz yine sıkıntı çekeceğiz. Biz burada ikinci el ve sıfır telefon satıyoruz, herkes bu pasajı tanıyor ve yenilenmesi taraftarı. Yetkililerden isteğimiz biran önce düzenlenmesi ve güzel bir görünüme kavuşması.” Diye konuştu.

“KIŞ GELMEDEN ÇALIŞMALAR BİTMELİ”

Kış gelmeden çalışmaların bitmesi gerektiğini belirten Mehmet Can Taş ve Murat Işık, “Babamızda bu işi yapıyordu ondan sonra bizde bu işi sürdürüyoruz. İlk önce bu çadırların çirkinliğini tüm vatandaşlar görüyor. Buraya her yerden ticaret yapmaya gelen telefoncular oluyor. Buranında özel bir pasaja dönüşmesini ve esnafı sıkıntılardan kurtaracak bir proje yapılamasını istiyoruz. Belediye başkanımız projenin hazır olduğunu belirtti. Bizde projenin biran önce tamamlanması için dört gözle bekliyoruz.” İfadelerini kulandı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *