image

 

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün hizmetleri ve amaçları ile yürütülen kurtarma çalışmaları hakkında, okulda özel bir programla öğrencilere uygulamalı olarak bilgi verildi. 

Okul bahçesinde gerçekleştirilen uygulamalı itfaiye tatbikatında öğrencilere; yangınların zararları, yangın anında hangi numaralara ihbarda bulunabilecekleri, olası yangın esnasında yapılması gerekenler ve itfaiyenin görevleri anlatıldı. 

İtfaiye ekipleri küçük bir yangın tatbikatı yaparak çocuklara yangının nasıl söndürüldüğünü uygulamalı olarak gösterdi. Okul bahçesindeki tatbikatı dikkatle izleyen ve bilgilendirmeyi dinleyen öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

İtfaiye Haftası nedeniyle okullardan yoğun talep aldıklarını belirten Batman Belediyesi İtfaiye Müdürü M. Şafi Bekleyici, öğrencilere küçük yaşta itfaiyenin önemini anlattıklarını, okullarda yangın tatbikatları yaptıklarını ve doğal afetlerde neler yapılması konusunda bilgi verdiklerini kaydetti. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *