image

 

Yapımcılığını Beşir Derneğinin üstlendiği, TÜMSİAD’ın desteklediği, Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic’in merakla beklenen filmi Bırakma Beni, vizyona girdi. İlimizde de vizyona giren filmi MÜSİAD Batman teşkilatının daveti üzerine basın mensupları da izledi.

 Kurgu ile gerçeğin, bireysellik ile toplumsallığın uyumunu içerisinde harmanlayan film, trajedinin yanında mizahın da imkânlarını kullanarak, son ana kadar sıkılmadan izlenecek bir gerçeklik sunuyor.

 Senaryosu gerçek bir hikâyeye dayanan filmin oyunculuğunu ise yine hikâyenin gerçek kahramanları üstleniyor. İç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan yetim çocukların oynadığı ‘Bırakma Beni’ filmi nihayet seyirciyle buluştu. Filmde oynayan Suriyeli çocuklar, ‘Bırakma Beni’ filmiyle 7’den 70’e bütün seyirciye savaşın ve göçün çocuklar üzerindeki etkisini göstermek, yetimlik meselesi için farkındalık yaratmak istiyor.

 Büyük yapımlara imza atan Aida  Begic, Bırakma Beni filmi ile ilgili şöyle konuştu: “Aslında bu film arkadaşlık, sevgi ve umut üzerine. Filmdeki çocuklar mülteci ve yetim. Tabii ki bir çocuğun kendini bulacağı en iyi şartlara sahip değiller. Ama burada göstermek istediğimiz portrede durum ne kadar zor da olsa her zaman mutlaka bir çıkış yolu vardır. İzleyicilerin kesinlikle izlemekten pişman olmayacağı bir film ortaya koyduğumuza inanıyorum."

 RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *