image

 

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından son yıllarda ilin güzide ürünü arasında yerini alan fıstığın tüm yönlerini değerlendirmek üzere 25 Eylül tarihinde “Fıstık Çalıştayı” yapılacak.

Fıstık işiyle uğraşan çiftçiler dalında uzman kişilerle bir araya gelerek fıstıkla ilgili merak ettikleri tüm konuları sorabilme fırsatı yakalayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman’da son yıllarda fıstık dikim alanlarının gittikçe artmaya başladığını ifade ederek, “Bizim bakanlığımızda Türkiye’de fıstık dikim alanlarının olduğu Siirt, Batman, Adıyaman, Antep, Urfa gibi illerde her yıl düzenli olarak bir fıstık çalıştayı düzenlemektedir. Bu çalıştayda artık ülkede oluşmuş bir fıstık çalışma grubu var. Bunlar Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünde uzman kişiler, üniversitelerimizde uzman kişiler Antep Fıstık Araştırma Enstitüsündeki uzman kişiler, yetiştirici birliklerimiz, çiftçilerimiz ve diğer il müdürlüklerimizdeki uzman arkadaşların katılımıyla bir günlük bir çalışma yapılacaktır.” dedi.

“ÇALIŞTAY ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT OLACAK”

Kentteki fıstık işiyle uğraşan tüm çiftçileri çalıştaya davet edeceklerini belirten Kiyas, “Çalıştayda çiftçilerimizi uzmanlarla buluşturacağız. Uzman arkadaşlarımız fıstıkla ilgili sahada görülen veya çiftçilerimizin dikkat etmesi gereken konularla ilgili çiftçilerimizi bilgilendirecekler. Çiftçilerimiz de sorunları, sorular varsa uzman kişilere soracaklar. Veya bazı sorunları araştırmak üzere ilgili notlar alınacak ve üzerinde çalışma yapılacaktır. Bu çalıştay çiftçilerimiz için büyük bir fırsat olacak. Bu çalıştay ile çiftçilerimiz bilgilerine bilgi katacaklardır. 25-26 Eylül tarihinde İl Kültür Müdürlüğünde programımız yapılacaktır.” diye konuştu.

“FİRMA VE ÇİFTÇİ BULUŞACAK”

18-21 Ekim tarihleri arasında da Batman’da otogar bitişi mevlit etkinliği alanında ikinci bir “Tarım Fuarı” yapılacağını aktaran Kiyas, “Geçen yıl ilimizde bir tarım fuarı yapılmıştı. Hem firmalarımızın hem de çiftçilerimizin katılımı çok iyi olmuştu. Şu anda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Katılımcı firmalarla görüşmelerimizi, çiftçi davetlerimizi yapıyoruz. İnşallah bu yılda çiftçilerimiz fuarı ziyaret ederek gerekli bilgiye ve ilgili firmaya ulaşacaktır. Firmalarımız da hem kendi ürünlerini tanıtacaklar hem de çiftçilerle buluşacaklar.” ifadelerini kullandı. AHMET KÖLGE 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *