image

 

Üniversite öğrencilerini barındıracak yurtlar bu sene bir hafta erken açılacak. Yurtların 17 Eylülde açılacağını belirten KYK Müdürü Özperk, “Türkiye geneli üniversite öğrencilerimize hizmet anlamında daha önce 24 Eylül olarak tespit edilen yurtların açılış tarihi geriye alınmış olup 17 Eylülde Türkiye çapında bütün yurtlarımız öğrenci kardeşlerimizin hizmetinde olacaktır. Bu anlamda bakanlığımız talimatı göndermiştir ve bugün itibari ile Türkiye geneli yurtlar hazırlıklara başlamışlardır.” Dedi.

Batman’da kendilerine bağlı öğrenci yurtları hakkında bilgi veren Özperk, “Batman ilinde de 2’si kız biri erkek olmak üzere 3 yurdumuz bulunmakta. Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdunda 1062 kapasitemiz mevcut. 2018 itibari ile yaklaşık 200 boş yatağımız vardı, o yatakların bu seneki talepleri karşılayacağına inanıyoruz. Kızlar içinse Batı Raman’daki kız öğrenci yurdumuz ve şehir merkezine yakın Süveybe Ana kız öğrenci yurdumuz, kapasitesi 1820’dir. Geçen sene 500’e yakın yatağımız boştu, umuyoruz ki bu sene yataklar dolar. Kız öğrencilerimiz için yatak sorunumuz yok, yeter ki müracaat yapılmış olsun.” İfadelerini kullandı.

Yurt başvurularının 10 Eylülde bittiğini söyleyen Özperk, “Kredili yurtlar Kurumunun yurt başvuruları E-Devlet üzerinden yapıldı, 10 Eylül itibari ile bitti. Bu hafta itibari le sonuçların açıklanmasının ve hafta sonuna doğru da kendisine yurt çıkan arkadaşlarımızın gene E-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini yapmalarını bekliyoruz. Türkiye genelinde de yurt sıkıntısı hemen hemen yok denilecek kadar az ve hamd olsun öğrencilerimiz ve velileri Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında kalmak için özel ilgi ve çaba gösteriyorlar, müthiş bir rağbet var. Umuyoruz ki Batmanda öğrenci kardeşlerimize layık bir hizmet vermeye çalışacağız.” Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *