image

 

Batman’da yeni eğitim öğretim yılı öncesi "Eğitim Kurumu Müdürleri Toplantısı" Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında bulunan toplantı salonunda yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, resmi ve özel okul müdürleri ile milli eğitime bağlı diğer kurum müdürleri katıldı.

Toplantı, Milli Eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin sorumluluk alanları ile ilgili bilgilendirme sunumunun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın konuşmasıyla devam etti.

Yeni eğitim-öğretim yılının geçen yıla oranla çok daha iyi olması gerektiğini belirten Kurtaran, "Biz inanıyoruz ki; 'iki günü bir olan ziyandadır.' Hele iki yılı bir olan demek ki büsbütün ziyandadır. Onun için yeni dönemimiz geride bıraktığımız dönemden çok daha iyi, çok daha farklı olacak, öyle olması gerekiyor. Bunun için biraz daha fazla çalışacağız, biraz daha yorulacağız. Tabi ki burada asıl yer okuldur. Onun için eğitimde çocuklarımızı geleceğe hazırlamada arzuladığımız, hedeflediğimiz başarıyı sınıfta elde etmeliyiz." dedi.

Bu yıl Bilim Sanat Merkezinde robotik kodlama ve STEM merkezi açtıklarını söyleyen Kurtaran, "Şimdi bu çalışmanın mikro olanını 8 okulumuzda da başlattık. Maalesef bugüne kadar teknoloji bizim zamanımızı aldı, hep bizden götürdü. Ama artık diyoruz ki teknolojiyi kendi insanımızın hizmetine biz sunalım, çocuklarımız artık teknolojiyi kullanabilsin, teknoloji çocuklarımızın zamanını ve parasını harcamasın. Kısacası teknoloji bizi değil biz teknolojiyi kullanalım. Bunun için de bir ufuk lazım. Teknolojiyi tanımak lazım. Çocuklarımızın teknolojik felsefeyi kavraması lazım. İşte bu robotik kodlama ve STEM merkezlerimizde bu ufuk çocuklarımıza kazandırılacak." diye konuştu.

"KİTAPLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUN"

Çocuklara kitap okuma kültürü kazandırma konusunda yoğun bir çaba içerisine girdiklerini ifade eden Kurtaran, "Bunun için kitaplar alındı ve bu kitaplar çocuklara ulaştırıldı. Eğer bu kitapları biz öğrencilerimize okutamamışsak harcadığımız para ve çabamız boşa gitmiş demektir. Onun için bu yıl temin ettiğimiz bu kitapları mutlaka çocuklarla öğrencilerimizle buluşturacağız ve onlara okutacağız. Biz bu yılı artık kitabı dağıtma yılı değil de kitabı okuma yılı olarak belirleyeceğiz. Geçen dönem kütüphanesi olmayan okullarımıza kütüphane kazandırdık ve yeterince kitabı olmayan okul kütüphanelerine yeterli sayıda kitap ulaştırdık, artık bu kitapların öğrenciler tarafından okunması ve kütüphanelerden yeterince yararlanılması işi sizlere ve öğretmenlerimize düşmekte. Çocuklarımızı kitaplarla irtibatlandıralım, kitap rafta değil çocuğun elinde güzel ve kitabın bilgisi çocuğun zihninde güzel. Bunun için zaman zaman yanınıza birkaç öğrenci alın ve onları kütüphanelere götürerek kitaplara ilgi ve alakalarını arttırın." ifadelerini kullandı.

"ARTIK TEKNOLOJİYİ KULLANAN VE GELİŞTİREN YENİ NESİLLERİ YETİŞTİRECEĞİZ"

Son yıllarda Batman’ın TÜBİTAK projelerinde artan bir başarı trendi yakaladığını aktaran Kurtaran, konuşmasına şöyle devam etti: "Öğrencilerimiz proje üretme noktasında beceri elde ettiler. Onlarda proje mantığı oluştu, proje mantalitesini kavradılar. Onun için bu proje üretme işini daha da arttıracağız, hedefimizi daha da büyüteceğiz. Bakın, okul öncesinde ilimiz bir marka oldu. Kitap okumada da inşallah bir marka olacağız. Gerek TÜBİTAK projelerinde gerekse STEM robotik kodlama projelerinde hedefimizi daha da büyüteceğiz ve bu konuda daha büyük projeleri hayata geçirmek için DİKA’ya bir proje sunduk. İnşallah projemiz geçerse artık teknolojiyi kullanan ve geliştiren yeni nesilleri yetiştireceğiz." RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *