image

 

Sünger 500 yataklı hastanenin son durumuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “İhalede verilen tarih belli 420 gün verilmiş. Bizim öngörümüz bir sıkıntı olmazsa bir yıl içerisinde bitecek, biran önce bitmesi lazım çünkü ilimizin önemli bir ihtiyacı.” Dedi.

Sünger hastaneyle ilgili şunları söyledi: “Daha önce 200 yataklı olarak yapım programına alınan hastane 500 yatak kapasitesine çıkarıldı. Sağlık bakanlığından bu hastane için onay çıktı. Şehir hastanesi gibi değil çünkü şehir hastaneleri 25 yıllığına kiralanıyor ve işletmeleri farklı. Yüklenici firma üzerinden sözleşmeleri yapılıyor, yani onların farklı bir statüsü var. Biz bu hastanenin biran önce ilimize kazandırılması için çabalıyoruz. İsmi son aşamada düşünürüz, araştırma, eğitim hastanesi ismini rahatlıkla kaldırabilir. Biz bunu bakanımıza söyledik, böyle bir ihtiyacın olduğunu düşünüyoruz.”

Şimdiki bölge hastanesinin fiziki şartlar açısından yetersiz olsa bile çok sayıda hasta ağırlayarak çevre illerdeki vatandaşlara güven verdiğini söyleyen Sünger, “Bölge hastanesinin aciline günde 1500-2000 hasta başvurusu oluyor. Batman dışından gelen hastalarda çok fazla hasta var. Bu bölge hastanesinin çevre illerden de güven verdiğinin kanıtı. Fiziki şartlar açısından yetersiz kalabiliyor ama bir hizmet anlamında eksiğimiz yok. Her türlü yan dal uzmanlarımız hastanemizde hizmet veriyor. Çok üst düzey ameliyatlar yapılıyor. Hekimlerimiz bu anlamda çok başarılı. Fakat fiziki şartlar açısından bölge hastanesi yetersiz kalıyor. “ ifadelerini kullandı.

Hastanelerdeki güvenlik konusunda da bilgi paylaşımında bulunan Sünger, “Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi amacı ile sağlık bakanlığının bir çalışması oldu. İş yükü fazla olan hastanelerde, bölge hastanesi gibi bundan sonra asker ve polis görev alacak. Bununla ilgili bölge hastanesin bu çalışma başladı. Sağlıkta şiddetin inşallah önüne geçeriz. Halk sağlığı ile uğraşan personelimizin bu tür şeyler ile gündeme gelmesi üzücü. Şimdilik polis ve askerlerin görev alması devam edecek.” Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *