image

 

Kartal, “Batmanın bilinmeyen yüzlerini fotoğraflarımla vurgulayarak tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum. Fotoğraflarımı ulusal ve uluslararası yarışmalara gönderip almış olduğum ödüller sayesinde yurt içi ve yurtdışında Batmanı tanıtmak istedim. Fotoğraf yarışmaları sonucunda ödül ve sergileme alan fotoğraflarımdan oluşan sergi açıyorum ayrıca sosyal medyada çeşitli platformlarda bu fotoğraflar yer alıyor. Sosyal medya ve açılan sergi sayesinde fotoğrafımın binlerce kişiye ulaşabileceğimi düşündüm. Fotoğrafın gücünden istifade etmek istedim. Bu eser TC. Kültür Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Devlet Fotoğraf Yarışmasında ‘Anadolu’da tarihi yapılar’ dalında sergileme ödülü almıştır. 2018 yılı içerisinde Türkiye’nin birçok yerinde sergilenecek ve Batmanın tanıtımına katkı sağlayacağı için mutluyum.” dedi.

 

 

SPONSOR BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

 

 

Kartal, “Fotoğrafın gücünden istifade ederek Batmanın tanıtımına katkı sağlamak ve bir nebze dahi olsa turizme katkı sağlamak için Batmanın bilinmeyen yönlerini ve fotoğraf sanatının tekniklerini fotoğraflarla sergilemek, fotoğraf severlere ulaştırmak ve tanıtıma katkı sağlamak için fotoğraf sergilerinin açılmasına ihtiyaç duyuluyor. Bunun için sponsor kurum ve kuruluşların yardımına ihtiyaç duyuyorum.” diye sitemde bulundu.

 

 

             “PİSKOPOSLUK MERKEZİYDİ”
          Manastır hakkında da bilgi veren Kartal,  “Bölgede uzun yıllar boyunca Süryani cemaati tarafından piskoposluk merkezi olarak kullanılan manastır, milattan sonra 5 yüzyılda yapılmış. Mardin’deki Deyrul Zafaran ve Midyat’taki Mor Gabriel Manastırı ile aynı dönemde inşa edilmiş. Batman İl merkezinden gelip Hasankeyf’e geçecek olan ve turizmciler bu muhteşem Manastırı görmeden gitmemelidirler. Batmanın kör noktasında saklı kalmış ve her biri kendi başına muhteşem tarihi değerlerimizden bir yenisi daha katılmış olacaktır. Bu durum bölgemizde bakir kalmış turizm alanlarında bulunan zengin potansiyelin ortaya çıkartılarak canlandırılması anlamında çok önemlidir. Turizm potansiyelini önemsemek ve bunu dünya gezginlerinin beğenisine sunarak ekonomiye kanalize etmek, istihdam anlamında önemli bir yer tutacaktır. “ dedi.
İLHAN YILDIZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *