image

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika ürünlerine boykot çağrısının ardından gazetemize konuşan Batmanlı vatandaşlar boykotu desteklediklerini belirttiler.

“BU MÜSLÜMANLARA YAPILAN BİR YAPTIRIM”

Yaptırımın Müslümanlara yapıldığını belirten İbrahim Başaran, “Özelikle ABD Trump’ın başa gelmesinden sonra İslam ülkelerinde yaşanılan ekonomik kriz ve katliamlar İslam ülkelerine ciddi zararlar vermiştir. Biz Türkiye vatandaşı olarak, dolar bu denli yükseldi diye kendimizi bırakmayacağız. Elimizden geldiğince direneceğiz boykot çağrısına destek verip, boykota teşvik edeceğiz. Bu savaşı kazanırsak inşallah İslam âlemi kazanmış gibi olacak.” İfadelerini kullandı.

“SONUNA KADAR MEMLEKETİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Bu vaziyette dolara yatırım yapan ve Amerika ürünleri kullananların büyük yanlış içerinde olduğunu belirten Yusuf Osman İnağ, “Türkiye sürekli bir yaptırım altındaydı zaten. Fakat artık bunu açık açık ve daha sert koşularla yapıyorlar. Amerika bugüne kadar ne Müslümanların ne de Türkiye’nin dostu olmuştur. Brunson'ı bahane ederek Türkiye’yi zor durumda bırakmak istiyorlar. Bizde Türkiye vatandaşı olarak boykota destek vereceğiz ve ülkemizin ürünlerini tüketeceğiz. Böylece ortada ne dolar kalacak nede Trump’ın egosu. Vatandaşlarımız bu konuda büyük hassasiyet göstermelidir. Ayrıca Amerika’nın dostu olan İsrail ürünlerini de almamalıyız. ” Şeklinde konuştu.

“BU SEFER TÜRKİYE KAZANACAK”

Bu sefer Türkiye’nin kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Ahmet Başaran, “Bayram arifesinde yapılan bu yaptırımın bilinçli yapıldığı ve Müslümanlara eziyet için yapıldığını düşünüyorum. Bayram şekerini bile satarken müşterilere yerli ürünleri öneriyoruz. Yani ufak yâda büyüğe bakmadan tüm ürünleri boykot etmemiz gerekiyor.” Dedi.

YAPTIRIMA BOYUN EĞMEYE HİÇ NİYETİMİZ YOK

Boykota destek verdiğini belirten bir diğer vatandaş Ali Siray, “Yaptırıma boyun eğmeye hiç niyetimiz yok. Bizim niyetimiz yok ama ülke içinde para için her şeyi yapan iş adamlarının da bu görüşte olması gerekiyor. Boykotu sadece taban değil ülke olarak yapmamız gerekiyor. Bunun için vatandaşlarımız Amerika ve İsrail mallarına boykot etmeli ve boykota herkesi teşvik etmeleri gerekiyor.” İfadelerini aktardı. RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *