image

 

HÜDA PAR Merkez ilçe Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasıyla “ Yerel Sorunları Yerinde Tespit Ve Çözüm İçin Takip” adlı projelerini başlattıklarını deklare etti. Mahalleleri tek tek ziyaret edip, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını tespit ettikten sonra metin haline getirecekleri çalışmalarını kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, “ Anket yapmak suretiyle yerel sorunları tespit edeceğiz” Dedi.

HÜDA PAR İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Şükrü Bakır, İl Yönetim Kurulu Üyesi M. Ali Şimşek ve merkez ilçe başkanlığına bağlı “ Yerel Sorunları Takip Komisyonu “ üyeleri içinde yer alan Davut Erdoğan ve Hüseyin Oğuz yer aldı. 

 Basın açıklamasını okuyan Başkan Durmaz, Halka hizmet yolunda yeni bir projeyle çalışma başlattıklarını, Batman Merkez mahallelerinin sorunlarını yerinde tespit edip çözümün zamanında sağlanabilmesi hedefiyle “Yerel Sorunları Yerinde Tespit Ve Çözüm İçin Takip” adlı projelerinin startını verdiklerini belirtip şöyle konuştu : “Bu projemizin, mahallelerimizdeki sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hedefimiz, halkımızın yaşamını en güzel şekilde ve yeniliklerden faydalanarak sürdürmesidir. Mahallede yaşanan sıkıntıları, yerinde tespit edecek ve çözümün zamanında sağlanabilmesi için işin takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın müzdarip olduğu konuları gündeme getirip ilgili kurumların adım atmasını sağlayacağız. Kimi mahallelerimizdeki metruk yerlerde uyuşturucu kullanıldığı konusunda epey şikâyetler aldık. Uyuşturucu ile mücadele konusunda üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Mahallelerimizdeki altyapı, asfalt, park, kaldırım, aydınlatma, otopark, okul ve benzeri ihtiyaçların karşılanması önceliklerimiz arasında olacağı gibi gençlerimizin hayatını karartan ve geleceklerini çalan uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar ile mücadele etmek de önceliklerimiz arasında olacaktır.” Dedi.

 Durmaz açıklamanın devamında, “Projemiz dâhilinde, mahallelerde olabilecek sorunların tümünü kapsayan bir anket formu hazırladık. Anket formunu doldurmak suretiyle var olan sorunların tespitini yapacağız. Formu, ziyaret ettiğimiz muhtarlarımızla birlikte o mahallede ikamet eden vatandaşlarımız ve esnafımıza da doldurtacağız; böylece mahallenin sorunlarını tespit etmiş ve ihtiyaçlarını ortaya çıkarmış olacağız. Tespit ettiğimiz sorunları ve mahalledeki vatandaşlarımızın bizlerden talep ettiklerini belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşacak, çözüm için sonuna kadar işin takipçisi olacağız. Projemiz kapsamında şuana kadar Pazaryeri, Çarşı, Kültür ve Aydınlıkevler mahalleleriyle ilgili bir çalışma yaptık. Adı geçen mahallelerimizin muhtarlarıyla ve bu mahallelerde ikamet eden bazı vatandaşlarımızla görüştük, sorun ve sıkıntıları onlardan da dinledik. Tabi diğer mahallelerimizle ilgili de çalışmalarımızı yapıp kamuoyunu bilgilendireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Basın açıklamasında, çalışma yapılan ilk dört mahallede tespit edilen sorunlar başlıklar halinde basın mensuplarıyla paylaşıldı. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *