image

 

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, bölge ihracatının ocak-temmuz döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9'luk artışla 4 milyar 786 milyon 985 bin dolara ulaştığını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 2018 yılının ocak-temmuz dönemi ihracat rakamlarını açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, yılın ilk yedi ayında 185 ülkeye 4 milyar 786 milyon 985 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Kileci, "Türkiye’nin olduğu gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep’in Temmuz 2018 döneminde ki ihracat artışı devam etmiş olup hedeflenen rakamlara ulaşabilmek için her türlü çalışmayı büyük bir dikkatle sürdürüyoruz. Halen yürütülmekte olan üniversite sanayici iş birliğinin ihracatımıza olumlu yansıyacağını umuyoruz."dedi.

Dünyada birçok bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen gerçekleştirilen ihracatın rakamlarının gelecek için umut verici olduğunu vurgulayan Kileci, "Global dalgalanmaların yaşandığı dünyamızda yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen ülkemizde ihracat rakamlarının arttırılmasına yönelik yapılan bu çalışmaların ekonomiye olumlu yansıması, ihracatta görülen artışın Ocak 2018’den bu yana periyodik olarak sürmesi yıl sonu hedeflerimize ulaşmamız yönünde olumlu sinyaller vermektedir." ifadelerini kullandı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *