image

 

 Belediyemizin yaşlılar ve yaşlı bakımıyla ilgilenen bireyler için hayata geçirdiği ‘Mutlu Yaşlar’ Yaşlı ve Yaşlı Yakını Destek Projesi, GAP Sosyal Kültürel ve Ekonomik Destek Programının katkılarıyla gruplar halinde devam ediyor.

 Hayata geçirilen proje kapsamında 65 yaş ve üzeri bireylere terapistler eşliğinde  ‘yaşlanmanın’ kişinin hayatına getirdiği etkiler anlatılarak,  paylaşım ve etkileşim konularında psiko-sosyal destek veriliyor.

 Evlerinde yaşlılara bakmakla yükümlü olan yaşlı yakınlarına ‘yaşlıları daha iyi anlama, sağlıklı iletişim kurmak konusunda eğitimlerin verildiği projede ayrıca yaşlı bakımı konusunda yetiştirmek üzere kadınlara yönelik katılım belgeli eğitim verilecek.

 Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliklerde dileyen yaşlılar, yetkin eğitmenler eşliğinde resim, müzik gibi sanatsal faaliyetlere katılabilecek, gençlerle bir araya gelerek kendi deneyim ve becerilerini onlara aktarma fırsatı bulacak.

 200 kişiye ulaşılması beklenen projeye katılan bireyler için her bir oturumu 3 saat olmak üzere toplamda 8 oturum gerçekleştirilecek. Proje ile yaşlı ve yaşlı yakınlarının bir arada daha mutlu bir yaşam sürmeleri ve sosyal yaşama katılımları amaçlanıyor. (RECEP FIRAT)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *