image

 

Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, bu yılki kurban çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Özellikle hayırseverler ve muhtaçlar arasında köprü görevi gördüklerini belirten Batman Umut Kervanı Genel Sekreteri Faysal Rüzgar, Kurban yardımı çalışmalarına başladıklarını belirtti.

“12 BİN MUHTAÇ AİLE VAR”

Derneğe kayıtlı 12 bin muhtaç aile bulunduğunu belirten Rüzgar, “Şimdiye kadar 12 bin üzeri kaydımız bulunmaktadır. Bunları ihtiyaç durumlarına göre kategorize etmiş ve ona göre yardım yapmaktayız. Bu işle ilgilenen üye ve gönüllülerimiz yeni başvuruları değerlendirip tespit komisyonumuz değerlendirmektedir. Kurban yerinde incelemelerden sonra imkânlarımız dâhilinde yardım yapmaktayız. Bu şekilde hayırseverler ile muhtaçlar arasında aracı olup köprü vazifesi görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

 “HAYIRSEVERLERİN KURBANLARINI VEKÂLET YOLU İLE KESECEĞİZ”

Hayırseverlerin kurbanlarını vekâlet yolu ile keseceklerini belirten Rüzgar, “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramına bir ay kala yani Ramazanın bitimi ile birlikte kurban çalışmalarımızın startını verdik. Bununla ilgili olarak üye ve gönüllülerimizle kurban çalışmaları ile ilgili neler yapabiliriz diye toplantılar düzenledik. Sonuçta afiş el ilanları ve brandalar bastırıp şehrin belirli noktalarına asacağız. Kurbanlıklarda aranan şartlara haiz üyelerimizden komisyon kurup yüzlerce kurbanı en iyi şekilde nerden temin edebiliriz diye çalışmalar yürüttük. Doğu Anadolu bölgesinin çeşitli yerlerine komisyonumuz gidip kurbanlık ve fiyat tespitlerinde bulundular. Bu yılki et fiyatlarındaki artış sebebiyle kurbanlıklarda da fiyat artışı oldu bu yıl 800 TL den başlayan fiyatlarla inşallah hayırseverlerin kurban bağışlarını vekâlet yoluyla kestireceğiz. Kurbanlıkların kesileceği mezbaha hijyenik entegre tesisi olup profesyonel kasaplarca kurbanlıklar kesilecektir. Kesimden sonra kurbanlıkların etlerini bir gün dinlettirip ertesi gün paketleme yapıp üye ve gönüllülerimizle beraber inşallah fakir ve muhtaçlara ulaştırmayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.

“ASIL HEDEFİMİZ TOPLUM İÇİNDE KARDEŞLİK VE MUHABBET”

Asıl hedeflerini anlatan Rüzgar, “Asıl hedefimiz, toplumu kurban ibadetini yerine getirmeye teşvik edip toplum içinde kardeşlik ve muhabbet duygularını tekrardan canlandırıp dayanışmayı arttırmaktır. Batman umut kervanı olarak geçen yıl kurban bayramın da kurban kesilmesine aracı olduk. Bu vesile ile yaklaşık 3700 aileye kurban eti ulaştırmış olduk. Bu yılda Allah’ın izniyle hayırseverlerin umut kervanına bağışlayacakları kurbanlıklarla geçen yılki sayının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin muhtaçlara ulaşmaya çalışıyoruz.” İfadelerini aktardı.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Rüzgar, “Toplumumuzdaki kötülüklerin birçoğu yokluktan kaynaklanıyor. Yardıma muhtaç bir aile bazen çaresizlikten kötü yollara düşebiliyor. Tabi bunun vebali çok ağır. Bizim bu insanlara sahip çıkmamız gerekir. Çünkü biz toplum olarak bunlara sahip çıkmadığımız takdirde yarın Allah’a nasıl hesap vereceğimizi düşünmemiz gerekir. Biz bu konuda bir hayır kapısı açmış bulunuyoruz. Gerçi halkımız yardım konusunda duyarlı. Bu konuda kendilerine minnettarız. Hayırseverlerden isteğimiz, bugün yardıma muhtaç ailelerin durumunda bizlerde olabilirdik. Allah’ın bize bağışladığını bizlerde yetim ve muhtaç ailelerle paylaşalım. Özellikle bunu söylemek istiyorum; yardımda bulunmak isteyen hayırseverler gelsinler, biz onları yetim ve muhtaç ailelerle buluşturalım. Çünkü ailelere yardım yapıldığı zaman o çocukların yüzündeki sevinci görmelerini istiyoruz. O zaman insanın elinde ne varsa onlarla paylaşmak istiyor.” Dedi. (MEHMET EMİN URAZ)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *