image

 

Emekli TOKİ’de devam eden doğalgaz çalışmalarının hızlandırılması ve kış ayında evlerinde sıcak oturmak istediklerini belirten TOKİ sakinleri yetkililere seslendi. Anahtar teslimden bu yana kömür ile ısınan Emekli TOKİ sakinleri, kömürün pek kullanışlı olmadığını, merkezi sitem olduğu için dereceyi kendilerinin ayarlayamadıklarını belirttiler.

“KÖMÜRDE SIKINTI YAŞIYORDUK”

Kömür ile ısınmada sıkıntı yaşadıklarını belirten Hamza Özer, “Emekli TOKİ’de kış aylarında kömür ile ısınıyoruz ve merkezi sitem olduğu için herkes kömür parasını vermek zorunda kalıyor. Yani evde olsak ta, olmasak ta veya dereceyi düşürmek istesek te aynı parayı ödüyoruz. Yaklaşık 1500 lira ödüyoruz ve bunu 9 taksite bölüyorlar buda yaz kış ısınma için para ödüyoruz demektir. Şuan doğalgaz çalışmaları yapılıyor ve bu çalışmaların önümüzdeki kışa yetişmesini istiyoruz. Yetişmediği takdirde biz 9 ay daha kömür parası ödemek zorunda kalacağız.” İfadelerini kullandı.

“DOĞALGAZ EMEKLİLERİ RAHATLATACAK”

Doğalgazın gelmesi ile Emekli TOKİ’deki vatandaşların rahatlayacağını belirten Davut Turhal, “Emekli TOKİ’de anahtar tesliminden bu yana sıkıntılar bitmedi. Kömür ile oldukça fazla ısınıyorduk. Yani Kış ayında kar yerdeyken pencereleri açmak zorunda kalıyorduk çünkü kömür hor kullanılıyordu. Yani buradakilerin bir çoğu emekli maaşları belli. 550 lira taksit, 100 lira kapıcı ücreti, 160 lira kömür parası, sıcak su aylık 50 lira, tüp 6 ayda bir 80 lira. Fakat doğalgaz geldiğinde senede 3 ay biraz fazla para ödeyeceğiz, yaz aylarında rahatlayacağız. Doğalgaz bizim için çok önemli onun için yetkililerden ricamız doğalgazın bu kışa yetişmesi.” Şeklinde konuştu. İLHAN YILDIZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *