image

 

“Kışın soğuklardan yıpranan cildimizi yaza hazırlarken bir yandan da güneşin zararlı etkilerinden korumalıyız.” diyen Deri ve Zührevi Hastalıkları ( Cildiye ) Uzm. Dr. M. Sami Metin açıklamasında  “Hava sıcaklıklarının artması ve bahar aylarının gelmesiyle birlikte, insanların motivasyonlarında da artış gözleniyor.” Dedi.  

“Bu motivasyon artışı, beraberinde değişim ve yenilenme ihtiyacını da getiriyor” diyen Medical Park Batman Hastanesi Deri ve Zührevi ( Cildiye ) Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. M. Sami METİN , açıklamasını şöyle sürdürdü; “Profesyonel ürünlerle yapılan ve uzmanlar tarafından uygulanması gereken cildin ihtiyaçlarına uygun derinlemesine bakım işlemini “cilt bakımı” olarak adlandırıyoruz. Cilt tipine uygun ürünlerin doğru uygulanmasıyla; Akne sorunlarının giderilmesi, Leke tedavisi, Anti-ageing, Lifting uygulaması(kolojen bakım), Gözeneklerin fazla açılması sorunu, Pigment farklılığı(ciltte renk değişikliği), Kuru, karma, yağlı ciltlere özel bakım, Komedon tedavisi, Ozon bakımı, Yüz masajı, Kalınlaşmış cilt bakımı, Altın bakımı (özel günlerde kullanıma uygun altın gibi parlayan cilt bakımı) gibi bakımlarla ciltte çok daha güzel bir görünüm elde etmek ve cildin zamana karşı direnmesini ve hep genç kalmasını sağlamak mümkün. 28 yaşına kadar her regli döneminde cilt kendini yeniler. Ancak 28 yaşından sonra ek uygulamalarla cildi beslemek ve düzenli bakımını yaptırmak gereklidir. Bunun için erken yaşta cilt bakımına başlamak gelecekte cildimizin daha iyi ve daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. 25 yaşından sonra herkes cilt bakımı yaptırmalıdır. Cilt bakımını yaptıracak kişinin yaşı değil cilt yaşı çok önemlidir. Örneğin 35 yaşındaki bir kişinin düzenli cilt bakımı yaptırmasıyla cilt yaşı 25 olabilir.

Cildin yaşlanmasını tetikleyen dış faktörlere karşı korumada ancak düzenli cilt bakımlarıyla mümkün olabilir.” (İLHAN YILDIZ)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *