image

 

İlimizde inanç turizmine kazandırılmak üzere başta Seyyid Bilal Türbesi olmak üzere birçok tarihi mekânda çevre düzenlemesi yapılıyor, bu yerlerden bazısı restore edilip koruma altına alınıyor. Çalışmalarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İl Kültür Turizm Müdürü Aslanlı, “ Gercüş’e bağlı Becirman köyünde sizin de bildiğiniz gibi Seyyid Bilal türbesi var. Peygamberimizin torunlarından büyük bir zat meftun burada… Bölgede meşhur bir türbe, çok sayıda ziyaretçisi de var. Biz burada çevre düzenlemesi yapacağız. Ulaşımı rahat, çevresi temiz, bakımlı, inanç turizmi çerçevesinde gelen ziyaretçilerin memnuniyetini sağlayacak bir çalışma yürüteceğiz. İl Özel İdaresi Müdürlüğümüzle birlikte bu konudaki projemizi bakanlığa sunduk. Gelecek ödenekle çalışmalarımızı başlatacağız. İnşallah ileriki zamanlarda Seyyid Bilal çevresinde çok güzel bir manzara ile karşılaşabiliriz. Bu konuda sayın Valimiz de çok hassas davranıyor, işin üzerinde duruyor.” Dedi.

Tarihi camilerle ilgili çalışmalarından da bahseden Aslanlı, “ Kozluk’ta bulunan Hıdır Bey Camisi ve İbrahim Bey Camisi inanç turizmi kapsamında ziyaret edilebilecek tarihi camilerimizdir. İbrahim Bey Camisi Türkiye’de numunesi az olan, sekizgen kubbesi ve minaresiyle farklı bir mimari yapıda olan bir camimiz. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olan bu camimizin restore edilmesi için proje hazırladık. Bu camimizin restorasyon projesini yatırım programına alınması için bakanlığa sunacağız. Yine Hıdır Bey Camisi, onun restorasyonuyla ilgili projemizi de sunacağız. Bu tarihi camimiz de inşallah inanç turizmi konusunda ziyarete hazır hale gelecek.” İfadelerini kullandı.

Bunların milyonlarca liralık devasa projeler olduğunu söyleyen Aslanlı, projelerinin kabul edilmesi halinde Kalkınma Ajansı, İl Özel İdare ve kendi bakanlıklarından gelecek ödenekle kısa sürede çalışmalarına başlayıp birkaç yıl içinde çalışmalarını bitireceklerini, inanç turizmi konusunda Batman ve ilçelerini bir çekim merkezi haline getirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi. RECEP FIRAT

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *