image

 

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Ancak darbe teşebbüsünün halkta uyandırdığı öfke hala tüm canlılığıyla sürüyor. Darbe girişiminin yıl dönümünde vatandaşlara gazetemiz yoluyla duygularını paylaştı. Darbenin başarılı olması durumunda Türkiye’nin bir iç savaşa, bölünmeye doğru gidebileceğini belirten vatandaşlar,  Amerika, NATO, İsrail ve Avrupa ülkelerinin desteklediği darbe girişiminin dindar halkın fedakârlığı ve iman gücü sayesinde yenilgiye uğradığını söylediler.

 

 

DARBE BAŞARILI OLSAYDI TÜRKİYE İÇİN, BU ÜLKE İÇİN BÜYÜK BİR FELAKET OLURDU

Darbe girişiminin arkasında Amerika’nın olduğunu söyleyen Mehmet Ertaş, “Darbe başarılı olsaydı Türkiye için, bu ülke için büyük bir felaket olurdu. Ülkemiz Allah korusun bölünür, iç savaşa sürüklenir, Batının sömürgesi haline gelirdi. Allah’a şükür darbe teşebbüsü erken oldu. Sabah saatlerinde, halkın uyuduğu saatlerde olsaydı başarı şansı daha çok olurdu. Halk darbe teşebbüsünü duyar duymaz sokağa döküldü. Tankların üzerine çıkan, şehit olan insanların çoğu dindardı.” Dedi.

BU ÜLKE ÇOK DARBE GÖRDÜ, DARBELERDEN ÇOK ÇEKTİ

Darbenin başarılı olması durumunda ülkenin büyük bir felakete düşeceğini belirten diğer bir vatandaş Osman Temizel, “ Bu ülke çok darbe gördü, darbelerden çok çekti. Darbeler ülkemizi hep geriletti, insanlar büyük acı ve yokluklar yaşadılar. Darbelerin ne büyük felaketler getireceğini bilen halk 15 Temmuz darbe girişimine o bilinçle karşı çıktı.” İfadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ ONLARA DUR DEDİ

Beşir Teken adlı vatandaş da yaptığı açıklamada, “ Allah bizi bu tür darbe girişimlerinden korusun. Eğer bu hain darbe girişimi başarılı olsaydı ülkemiz Amerika’nın, İsrail’in, NATO’un, küfür güçlerinin kontrolüne geçerdi. İşgal edilirdi. Müslümanlara çok büyük zulümler yapardı bu zalim güçler. Ama Allah’a şükür muvaffak olmadılar. Başaramadılar. Müslüman halk iman gücüyle, şehitliği göze alarak meydanlara döküldü. Şehit oldu ama bu küfür güçlerini engelledi. Milletimiz onlara dur dedi, bazıları şehit oldu, bazıları yaralanarak gazi oldu lakin onlara geçit vermedi. ” Dedi. 

MEYDANA DÖKÜLEN İNSANLARIN ÇOĞU DİNDARDI

Murat Yiğit, Alaattin Akay, Muhammet Beşir adlı vatandaşlar da yaptıkları değerlendirmede darbe günü meydanlarda olan insanların çoğunun dindar olduğunu, İslami camialara mensup insanların darbeyi engellemede büyük rollerinin bulunduğunu söylediler.

15 Temmuz şehitlerine rahmet ederek konuşmaya başlayan Halis Kurt adlı vatandaş ise, “ Allah FETÖ örgütünün ve başındaki adamın belasını versin. Bu adam İslam’ın mübarek adını kullanarak insanları kandırdı. Hâlbuki Amerika’nın kontrolünde olan bir adamdı, İslam’la alakası yoktu. Onun başını çektiği bu büyük fitneye, darbe girişimine gerçek Müslüman halk, İslami cemaatler karşı çıktı.” Dedi. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *